Den gode historie: 11-årige Freja gik 100 km på vandreweekend

Der var ruter som passede til alle, da Ulstrup gruppe afholdte vandreweekend, og de seje spejdere tilbagelagde alt fra 20 til 100 kilometer.

Foto: Thomas Purkær Nielsen

I en weekend tilbage i maj afholdte Ulstrup gruppe vandreweekend. Den østjyske gruppe, der ligger mellem Randers og Viborg, havde 22 friske spejdere med på turen. Weekenden startede fredag eftermiddag, og varede helt til søndag eftermiddag. Fælles for alle 22 spejdere var, at deres formål med weekenden var at få gået sig nogle kilometer og gøre sig fortjent til et vandreskjold

Udfordringer der passer til alles niveau

Thomas Purkær Nielsen er leder for gruppens juniorere og tropspejdere. Han forklarer, at der var lavet ruter på både 5, 10, 20 og 50 kilometer. Alle disse ruter både startede og sluttede i gruppens spejderhus i Ulstrup. Vandreweekenden var for alle enheder, lige fra bæverne og hele vejen op. Ruterne kunne man gå en eller flere gange, alt efter den enkelte spejders ambitionsniveau.  

Allerede fredag startede alle med at gå ruten på 20 kilometer. Men ellers fortæller Thomas Purkær Nielsen: 

‘Ideen var at der jo godt kunne være en bæver, der ville gå lidt længere, som ikke passede til hele enheden. Hele ideen var at komme ud og gå nogle kilometer, men også få en tur ud af det’. 

Flere af spejderne er nemlig i gang med at tage det mærke, hvor man skal sove i telt en gang om måneden i 12 måneder i træk, og nogle det tilsvarende mærke for shelter og bivuak. 

11-årig gik 100 kilometer – og ville gøre det igen

“Der var en super god stemning, men folk var selvfølgelig trætte og havde ømme fødder”, fortæller Thomas Purkær Nielsen. Især de på 50 kilometer turen til Randers og tilbage igen, var der på tilbagevejen ikke meget energi tilbage: 2De sidste 10 kilometer af de 50 kilometer, var det nok viljen der bragte folk igennem. De ville ikke give op”, fortæller Thomas Purkær Nielsen. 

Og en af dem som især ikke gav op var 11-årige Freja Quorning Nielsen på 11 år. Hun går i 4. klasse og er junior. Sammen med to ledere var hun nemlig den eneste, der gennemførte hele 100 kilometer. 

Hun besluttede sig for at gå de 100 kilometer for at bevise hun kunne og slå de 50 kilometer, hun gik for 3 år siden. Hun fortæller, det ikke var hårdere, end hun regnede med, og hun bare satte det ene ben foran det andet. Hun synes, det var allerhårdest halvvejs efter de første 55 kilometer. Men selvom hun havde ondt i benene dagen efter turen, har det ikke afskrækket hende. Hun ville gøre det hele igen, ligesom hun allerede har sat sig et nyt mål: Nemlig at gå 100 kilometer igen, men denne gang med fuld oppakning. 

Næste år påtænker gruppen at gentage succesen med den fælles vandreweekend, men også invitere resten af byen med, så det bliver noget for lokalsamfundet: 

“Vi tror, vi vil lave det igen, som noget åbnet noget for alle. Det ville se ud af noget i bybilledet”, afslutter Thomas Purkær Nielsen.

, ,

Læs også

Menu