Den gode historie: Bæverne rykkede ugens møde til Naturmødet 2022

Da der i den forgangne uge blev afholdt Naturmøde 2022 i Hirtshals, drog bæverne fra Tornby-Vidstrup gruppe på ekspedition til eventen, hvor de repræsenterede KFUM-Spejderne på fineste vis.

Foto: Jakob Frost

Den 19-21. maj dannede Hirtshals rammen om Naturmødet 2022. Under temaet Bro eller Barriere bød naturmødet på hele 143 debatter og oplæg med politisk, fagligt og folkeligt fokus indenfor natur og biodiversitet.

Blandt de ca. 30.000 besøgende var 16 bævere fra Tornby-Vidstrup gruppe. Bæverleder Dorthe Elisabeth Kjærgaard Sørensen havde nemlig valgt at lægge et besøg på naturmødet ind som aktivitet på dagens sædvanlige bævermøde. Og det med stor succes.

”Børnene synes, det var sjovt. De gik vældigt op i det og synes, det var træls, da tiden var gået”, lyder den umiddelbare anmeldelse af børnenes oplevelse fra gruppelederen.

Natur og dyreliv i børnehøjde

Der var da også masser af aktiviteter for børn at deltage i, og Dorthe Elisabeth Kjærgaard Sørensen havde på forhånd udset sig nogle spændende stande at besøge for bæverne.

”Vi startede ud med at besøge et sted med temaet ’Lort i børnehøjde’, hvor de fik lov at grave i en kæmpe kokasse. Så skulle de klare en pindsvinebane med mørke briller på (så de have syn som et pindsvin, red.), hvor de kunne lave pindsvin ud af kartofler og tandstikkere bagefter. Til sidst var vi forbi en stand, hvor børnene kunne både se og røre ved mange forskellige fisk”, fortæller hun.

Gruppen havde inviteret bævernes forældre med på turen – også for at have flere hænder til at hjælpe med at holde styr på tropperne. Og det tilbud havde mange forældre taget imod.

”Der kom rigtig mange forældre, også forældre-par, så det var vældigt hyggeligt, at de havde sat tid af til at være med som familie”.

Uniformen fik opmærksomhed

Udover at børnene fik nogen sjove oplevelser, fik gruppen også positiv opmærksomhed fra de øvrige besøgende, når de kom gennem området i deres uniformer.

”Mange syntes, det var hyggeligt at se alle de her spejdere. De fleste har jo en reference til spejdere, så folk synes, det var hyggeligt, at der kom sådan en flok gående”, fortæller Dorthe Elisabeth Kjærgaard Sørensen.

Det var første gang spejderne fra Tornby-Vidstrup gruppe deltog på Naturmødet, men det bliver ikke sidste, fortæller bæverlederen:

”Det skal vi helt sikkert igen! Det skal være en fast del af programmet fremover”.

, , ,

Læs også

Menu