Den gode historie: Udvikling, sjov og læring på fyldte kurser

207 super seje spejdere var tilmeldt de fem ungdomskurser der hos KFUM-Spejderne løb af stablen i påskeferien.

Foto: Elsebet Kjems Gregersen

Den gode historie: Udvikling, sjov og læring på fyldte kurser

Fællesskab, gode oplevelser, udfordrende aktiviteter og kompetenceudvikling var i fokus, da de mange grønne skjorter samledes på kursus rundt omkring i landet på de mange spejdercentre. Med udgangspunkt i spejdermetodens principper om blandt andet patruljesystemet og learning by doing, blev de mange unge mennesker klædt på til at arbejde sammen, lede andre, sætte mål og udvikle sig samt blive klogere på sig selv.

I den netop overstået påskeferie var over 200 unge mennesker afsted på kursus, og her kan du læse noget af det, de oplevede på de fem kurser:

Roland 1

Både på Houens Odde og på Port Arthur Spejdercentre var der i påsken Roland 1. Med et stort fokus på samarbejdet i patruljen, tilbragte deltagerne deres påskeferie med at lære at samarbejde med helt nye mennesker om alt fra madlavning over bål til spændende og sjove aktiviteter. Derudover skulle de ud på patruljedøgn alene uden staben. På begge kurser var fantasirammen ‘tidsrejse’, og derfor gennemførte patruljerne aktiviteter sat i tidsrammer lige fra det gamle romerrige til Anden Verdenskrig.

På Roland 1 vil I efter en uges træning være en lille elite-enhed af spejdere med styr på lejrliv og et fantastisk sammenhold. Du vil opdage, at der er mange spejdere som dig i hele landet. Roland 1 er for spejdere i alderen 13 til 15 år.

Foto: Gustav Hedegaard

Roland 2

På Brommecenteret blev der arbejdet med instruktionsøvelser og den kompetencebaserede uddannelse, som senere på ugen kunne bruges til aktiviteter såsom Masterchef over bål og det famøse kaosløb ‘Katteløbet’. Rammerne for Katteløbet var et ‘kat-‘te brændes’, ‘kat-‘te spises’, ‘kat-‘te løses’ og mange andre ‘katte’ting. Alt imens opgaverne blev løst på tid, var der kattemusik i højtalerne. 

På Roland 2 får du en dybere indsigt i, hvordan spejdermetoden fungerer. Du lærer nogle af de tricks, din leder kender, og du får en masse viden om både mennesker og planlægning. Kurset er målrettet spejdere mellem 14 og 16 år.

Foto: Roland 2 på Brommecenteret / KFUM-Spejdernes Instagram

Diamant

Det Nordjyske spejdercenter Thorup Hede dannede rammerne om påskens Diamant-kursus. Diamanter skabes under pres, og efter kurset kom deltagerne hjem med ømme fødder, nye venner og følelsen af at kunne dobbelt så meget, som da de tog afsted.

På Diamant lærer du at håndtere pressede situationer, og når du bliver presset, lærer du dig selv og din patrulje bedre at kende. Kurset er for spejdere i alderen 15 til 17 år.

(Arkivbillede, Diamant 2018). Foto: Fredrik Lodberg Olsen

ULK

Gilwellhytterne på Danmarks grønneste gren var i påsken omdannet til en legeplads for deltagerne på ULK 67. Her kunne 36 seje unge spejdere kaste sig ud på dybt vand i et trygt forum. I løbet af ugen fyldte de rygsækken med oplæg og øvelser i feedback, anerkendelse, ledelse, mødet med sig selv og andre, instruktørvirke, idégenerering og planlægning, inden den store prøve skulle stå: En eftermiddagsaktivitet for 40 Roland 1-spejdere, som ULK-deltagerne helt selv havde ansvaret for. Det var en bragende succes, som blev afsluttet med råb og konfetti.

På UngdomsLederKursus møder spejderne moderne ledelsesværktøjer på et højt niveau. ULK skaber dygtige ledere ved at udvikle deltagernes selverkendelse og udfordre dem på andet end fysik. Kurset er for spejdere mellem 17 og 21 år.

Foto: ULK 67

Læs mere om ungdomskurserne på kfumspejderne.dk/uddannelse/ungekurser.

KFUM-Spejdernes ungdomskurser ligger hovedsageligt i skoleferierne omkring påske, sommer og efterår. I kalenderen finder du arrangementer og kurser der allerede er oprettet.

Ta’ på kursus

Fremtidens ledere starter her

Selvom en stor del af uddannelsen hos KFUM-spejderne sker hjemme i spejdergrupperne, kan man stadig finde stor værdi i mere koncentrerede kursusforløb der for alvor sætter fokus på personlig udvikling og fede oplevelser. Vores ungekurser spænder bredt, og alle kan være med. Det kræver blot at man har lysten til at prøve nye ting og sætte sig selv i spil.

Læs om vores ungekurser her

, , , , ,

Læs også

Menu