Årets aprilsnar om ‘guldskat’ var lige så meget fup som mønterne på billedet

På Facebook og i nyhedsbrevet 1. april dukkede der en nyhed op, som næsten virkede for god til at være sand – for det var den også. Guldskatten på Houens Odde var KFUM-Spejdernes aprilsnar 2022.

Foto: KFUM-Spejdernes kommunikationsteam

Under overskriften ‘Arkæologisk fund på Houens Odde’ blev det påstået, at en vikingeskat var dukket op på Houens Odde under forberedelserne til efterårets landsmøde.
Men mange af jer var hurtige til at gennemskue, at netop den nyhed nok var lidt for tyk til at være sand. Flere påpegede på Facebook, at mønterne mistænkelig meget lignede chokolademønter, ligesom Rene spurgte om skatten smagte godt efterfulgt af en smiley.
Det var dog ikke alle, som fik set, at nyheden blev udsendt den 1. april. Eksempelvis fik Houens Odde en henvendelse af Sct. Georgs Gilderne i Kolding, som gerne ville bringe billeder af guldskatten i deres månedsmagasin. I stedet kommer billederne nu på bagsiden som årets joke.

Billeder og præmis var fup

Artiklens påstand var at det var under planeringsarbejdet op til landsmødet, skatten var blevet fundet. Men i virkeligheden skal der slet ikke planeres på Houens Odde. Selvom der tidligere har været snak om planering, har det vist sig, at det ikke er nødvendigt.

Desuden var billedet af ‘guldskatten’ slet ikke taget på Houens Odde Spejdercenter, men derimod lige ude foran Korpskontoret på Spejdercenter CPH i Københavns Sydhavn. Altså mere 180 kilometer fra den påståede lokation i artiklen.

Forberedelserne til landsmøde fortsætter

Forberedelserne til Landsmødet 2022 fortsætter ufortrødent, og heller ikke en fiktiv vikingeskat sætter en stopper for, at spejdere fra nær og fjern mødes til landsmøde den 16. til 18. september 2022.

,

Læs også

Menu