Hold Naturens Dag i samarbejde med KFUM-Spejderne og jem&fix

Igen i år kan gruppen invitere lokalsamfundet til Naturens Uge i september. Flere grupper har allerede tilmeldt sig, men der er stadig pladser tilbage. Læs mere her.

Foto: Tanja Bundgaard

Naturens Dag bliver hvert år afholdt i september. I år bliver dagen afholdt mandag den 6. september.

Sidste år blev arrangementet aflyst grundet corona, men i 2019 deltog omkring 70.000 glade børn og forældre i forskellige aktiviteter på Naturens Uge. Nu kan I igen være med til skabe naturdannelse i jeres lokalsamfund.

Naturens Dag-arrangementerne er bygget op om to primære aktiviteter.

  1. En gør det selv-aktivitet, der er udviklet af jem & fix og KFUM-spejderne, med byggevejledning og materialeliste. Der bliver givet økonomisk støtte til gør det selv-aktiviteten af jem & fix.
  2. En selvvalgt aktivitet i gruppen. Det kan eksempelvis være bål og pandekager, o-løb i skoven, forhindringsbane af rafter eller noget helt fjerde.

På grund af sidste års erfaringer med Corona-situationen, har vi opbygget en aktivitet, som kan besøges igennem en længere periode. Vi håber derfor, at planlægning og afvikling af årets Naturens Dag vil være mere overskuelig for jer frivillige ude i grupperne.

Naturløb – hvad er det?

KFUM-Spejderne i Danmark og jem & fix har et ønske. Vores ønske er at få så mange danskere ud i naturen som overhovedet muligt. For at gøre det hele lidt sjovere, så har vi i partnerskabet lavet et løb – et ‘naturløb’ – og I kan hjælpe os med at få danskerne ud i naturen.

Naturløbets indhold

Vi har lavet 10 forskellige poster, hvor I skal vælge dem, der passer til jeres lokale område. Vi ser gerne, at I vælger mellem 5 og 10 poster. Løbet sættes op i jeres lokalområde, og er tilgængeligt for jeres medlemmer og lokalsamfund i en længere periode på minimum én måned. Det vil derfor være muligt at vende tilbage til løbet af flere omgange eller løse enkelte poster pr. gang.

I vil modtage gavekort til jem & fix til indkøb af materialer til opsætning af posterne og I vil få tilsendt posterne samt andet synlighed materiale med posten.

Goodiebags

Som en ekstra oplevelse vil de besøgende kunne tage en goodiebag med sig. Den vil komme til at indeholde materialer, der betales af jem & fix, til en skovtrold samt trykt materiale fra KFUM-Spejderne og generelt om løbet. I vil derfor få mulighed for at få synlighed i nærområdet, og derigennem kunne rekruttere nye ledere og få flere spejdere.

Herigennem kan I også lære jeres spejdere at arbejde med forskelligt slags værktøj og I kan få arbejdet på teamworket i patruljen eller enheden.

Kick off-event den 6. september

For at give de deltagende familier en længerevarende oplevelse, vil I til løbets start skulle holde et ‘kick off’-event for jeres lokalsamfund. Det betyder, at I vil være at finde på jeres spejdergrund den 6. september, hvor I skal stå og samle goodiebags og kan møde de besøgende. De besøgende vil derudover have mulighed for selv at samle deres goodiebag eller bygge gør det selv-figuren med det samme. Efterfølgende vil de samlede goodiebags blive placeret på jeres spejdergrund i en kasse, så deltagerne kan få en goodiebag, selvom de ikke er med til ‘kick off’-eventet.

I kan vælge at kombinere denne dag med ekstra spejderhygge, overnatning for jeres medlemmer eller noget helt tredje. Det står jer frit for.

Tilmeld gruppen senest den 18. juli

Er du og gruppen interesseret i at deltage i Naturens Dag med jem & fix-projektet, kan I tilmeldes ved at sende en mail til magnusbonde@kfumspejderne.dk med gruppens navn samt kontaktoplysninger (navn, mail og telefonnummer) på den, I ønsker, der skal stå for kontakten – heriblandt indsende praktiske oplysninger senere i forløbet til KFUM-Spejderne. Tilmelding skal ske senest den 18. juli .

Om jem & fix-samarbejdet

Under sloganet “sammen bygger vi lokalsamfund” samarbejder KFUM-Spejderne og jem & fix om at gå imod alle de færdigpakkede tilbud i denne verden og i stedet give det enkelte barn mulighed for at lære, hvordan man gør-det-selv. Som spejdere tror vi på learning-by-doing og ønsker derfor at give muligheden for, at flere børn og unge får en oplevelse af at kunne skabe noget med deres egne hænder.

Læs mere om jem & fix-projektet her .

Læs også

Menu