Glæd dig til årets første Ildhu

Hvordan skaber vi tryghed og nærvær i en tid, hvor afstand spiller en stor rolle? Det emne kan du blandt andet læse mere om i årets første Ildhu.

Foto: Pernille Bille Tvedt

Glæd dig til årets første Ildhu I løbet af de næste par dage dumper Ildhu ned i din postkasse. Temaet er nærvær – tryghed i en afstandskrævende tid, og der er mange spændende artikler, du kan læse.

Familievejleder Lola Jensen reflekterer over nærvær, og hun fortæller om, hvordan spejder har en stor styrke i, at spejderne kan være et helle på de ugentlige møder, hvor mobiltelefonerne er pakket væk. Det gør os automatisk tætte, og det er der brug for i denne tid.

Cand.pæd. i pædagogisk psykologi Sebastian Damkjær-Ohlsen byder ind med værktøjer til, hvordan du forholder sig til en spejder, der kan udfordre på et spejdermøde. Han introducerer idéen om, at vi ledere skal være nysgerrige på os selv, barnet, fællesskabet og omgivelserne, når vi oplever en spejder, der for eksempel ikke vil deltage i en aktivitet.

Hvad gør du i lederteamet, hvis en medleder melder afbud til spejdermødet, og planerne for aktiviteterne må revurderes? Du kan læse Ildhus artikel med forslag til gode aktiviteter for små spejdere, store spejdere og blandede aldersgrupper.

Fakta

Der er mange andre spændende artikler, du kan se frem til at læse. Læs det nye Ildhu her

Læs også

Menu