Den gode historie: Sevel gruppen solgte 800 julekalendere på 24 timer

En unik skrabekalender med lokale præmier medvirkede til salgssuccesen og “har man sådan et godt lokalområde, så hjælper det også på det” lyder det fra gruppelederen.

Foto: Sevel gruppe- Dette billede var også forsiden på julekalenderen

De fleste spejdergrupper har erfaring med salg af julekalendere, måske med lidt varierende succes. KFUM-Spejderne i Sevel er ingen undtagelse, men i år må man konstatere, at det i den grad har været en triumf. På blot 24 timer solgte gruppen alle deres 800 julekalendre, og der var stadig mange flere, som gerne ville have haft fingrene i et par stykker, fortæller gruppeleder Nicolai Laustsen.

Det var klassiske skrabekalendere, men med et lille tvist – Sevel gruppen har nemlig selv fået dem produceret, og kalendrene er derfor prydet med billeder af spejdergruppen og præmier fra lokalområdet. Bag lågerne gemmer sig gevinster såsom blomster, massage, gavekort samt andre lokale goder, og hovedpræmien er en middag på byens helt egen Sevel Kro. Det er dette lokale aspekt, som nok har hjulpet successen lidt på vej ifølge Nicolai, som fortæller:

“Når det er sådan helt lokalt, så er det lidt nemmere.”

Og i år, måske på grund af corona siger han, har det virket til, at folk er endnu mere villige til at støtte foreningslivet. 

Fik udsolgt inden de nåede ind til byen

Gruppen solgte 1 for 20 kr og 3 for 50 kr, og så fik kalenderne hurtigt ben at gå på. Mange folk nøjedes ikke bare med at købe en eller to, men tre og seks! De ihærdige junior- og tropspejdere fik udleveret en rute “ude på landet, som vi kalder det herovre” griner Nicolai, og med hjælp fra forældre og ledere solgte de 600, inden de overhovedet var nået ind til byen. Det er en god og nem måde for en forening at få penge på forklarer han og opfordrer andre spejdergrupper til at få produceret lignende kalender og “sørg for at gøre det lokalt så muligt.” Gruppens overskud fra salget skal selvfølgelig gå til at dække lejrtilskud til Spejdernes Lejr 2022, så deltagerprisen kan blive sænket. 

Skal jeres gruppe ud og sælge julekalendere, juletræer eller andet? Så vil vi gerne følge med på turen. Tag os på Instagram med @kfumspejderne, så deler vi det videre.

Læs også

Menu