Den gode historie: Mange tager venner med til spejder hos Ribe-Hviding gruppen

Gruppen har haft god succes med konceptet “Tag en ven med til spejder” og laver mange spændende arrangementer, der både tiltrækker og fastholder spejdere.

Foto: KFUM-Spejderne i Ribe-Hviding

Når spejderne i Ribe-Hviding vil invitere nysgerrige sjæle på besøg, så bruger de blandt andet KFUM-Spejdernes invitationskort, som du kan finde på vores print-selv portal, men de går også skridtet videre og laver deres egne specielle invitationer. For tre uger siden havde de en af deres ‘tag en ven med’-arrangementer hos bæverne, hvor der skulle bygges og sejles på mælkekartonstømmerflåder. Hertil lavede de deres egen tilpassede invitation til aktiviteten, og det var en stor succes. Gruppen oplever, at vennerne, der kommer med til spejder ikke kun kommer til gruppens særlige ‘tag en ven med’-arrangementer, men også kommer efterfølgende til normale spejdermøder og bliver mere interesseret i spejderlivet – og det ender heldigvis ofte med nye medlemmer, siger Rie Morthorst Bruun, gruppeleder i Ribe-Hviding. Hun glæder sig over, at mælkekartonsejladsen var et hit, der siden da har resulteret i fire-fem nye bævere til dammen. Der er også kommet nye medlemmer til takket være nogle entusiastiske spejdere, der fortæller deres klassekammerater om alle de spændende aktiviteter og mærker, der hører spejderlivet til. 

Synlige ude i byen

Gruppen sørger også for at gøre en masse andre ting for at sprede interessen for spejderlivet. Rie forklarer:

“Vi prøver jo at være synlige ude i byen. Fx skar vi græskar sammen med Handelsstandsforeningen, som lavede høstmarked i Ribe den første weekend i oktober. Der var børn og ledere i uniform, og vi havde beachflag med. Vi har også været til høstgudstjeneste tilbage i september. Vi plejer også gerne at være med til Ribe by night med fx konkurrencer. Derudover er vi altid med til optog gennem byen, hvor vi har uniformer på. Vi prøver at være med og være synlige, når det giver mening.”  

Spejder er ikke kun at binde knob 

“Vi ikke har været til arrangementer, vi har ikke været så synlige udadtil, men der er stadig kommet nogle stykker til under corona” siger Rie.

Det kommer blandt andet af, at folk under corona har fået øjnene op for naturen. Forældre til nogle af de nye spejdere har fortalt, at de er kommet mere udenfor sammen med deres børn under corona, gået ture i skoven, sovet i sheltere og andre ting, som er en del af spejderkosten. Det har vakt børnenes interesse i forhold til at gå til spejder og derfor har de opsøgt Ribe-Hviding gruppen. Hos gruppen ved de også godt, at udendørslivet er noget af det, der især tiltrækker medlemmer. Derfor sørger de altid for at lave nogle spændende og velplanlagte møder i det frie, og fx er bæverne stort set altid udenfor.

“Vi prøver at lave noget lidt ud over det sædvanlige, det er ikke kun at binde knob” forklarer Rie.

Derudover er det også deres måde at fastholde spejderne på.

“Der skal være spændende møder til det daglige, så at de ikke bare stopper, hvis der kommer noget mere spændende. Vi laver også fælleslejre med enhederne, fx julelejre og oprykningslejre med overnatning. Så sover bæverne indendørs, ulvene sover i sheltere, juniorerne sover i telt og så videre. Så kan de mindre børn se det og tænke ‘wow, jeg glæder mig til næste år, så jeg også kan få lov til at gøre det.’”

Rie håber også på, at de kan begynde at genoptage udlandsrejserne for de større spejdere, så der også er det at se frem til.

Er I blevet inspireret af Ribe-Hviding gruppens spændende aktiviteter, og vil I prøve selv at bruge ‘Tag en ven med til spejder’-kortene, så finder I dem på vores print-selv portal

Læs også

Menu