Herlufmagle gruppe vandt sommerlejr på Houens Odde

I Landslotteriet 2021 var grupperne med i et internt lotteri om en sommerlejr på Houens Odde. I år blev Herlufmagle gruppe den heldige vinder af den store præmie.

Foto: Herlufmagle gruppe

I foråret var det ikke kun de første udsprungne træer, der gjorde bybilledet lidt mere grønt. Overalt på gader og stræder var de grønne uniformer ude fra dør til dør, for at sælge lodsedler til interesserede i alle afkroge af landet. Spejdere i alle aldre brugte store dele af deres fritid på at sælge lodsedler, for at samle penge ind til lige netop deres lokale gruppe.

Det gjorde de også i Herlufmagle gruppe, som ligger lidt nord for Næstved på Sjælland.

Mogens Engmark er gruppeleder for de lidt over 120 spejdere i gruppen. Han fortæller, det var en fantastisk nyhed, der tikkede ind i hans mailboks, og at  hele gruppen har været med i salget:

Hos os deltager alle spejderne i salget af lodsedler. I år fik de hver udleveret 20 lodsedler – og alle der kunne sælge minimum 20 lodsedler fik en lille præmie. Jo flere lodsedler de kunne sælge, jo større præmie fik de”.

Men i år fik spejderne altså derudover også en ekstra stor præmie i form af en sommerlejr. 

“Vi havde en fantastisk sommerlejr”

I Landslotteriet 2021 er det primært de mange glade købere af lodsedler, der kan drømme om at vinde fede præmier. Men det er også en tradition, at de deltagende grupper er med i et internt lotteri, hvor præmien i år var et gavekort på hele 20.000 kroner til Houens Odde Spejdercenter ved Kolding. Et beløb der kan dække en uges sommerlejr for 40 spejdere på det naturskønne center. 

Tilfældigvis var Herlufmagle Gruppe på sommerlejr på Houens Odde spejdercenter, og nyheden om præmien vækker stor glæde hos gruppeleder Mogens Engmark:

Vi havde en fantastisk sommerlejr for hele gruppen – lige fra bævere til seniorspejdere. Vi var utrolig heldige med vejret, høj sol og god varme i de skønne omgivelser. Vi glæder os allerede til at skulle afsted igen.” 

Lotteri er en fast tradition – og vigtig indtægtskilde

Landslotteriet er en god måde for grupperne at tjene penge til deres aktiviteter. Grupperne kan lægge langt størstedelen af salgsprisen for lodderne direkte ned i gruppekassen, mens resten går til at indkøbe præmier og trykke lodsedler. Mogens Engmark fortæller, at det også for Herlufmagle gruppe er en vigtig indtægtskilde:

Det er en fast tradition, at vi sælger lodsedler. Det har vi gjort lige så længe, jeg kan huske. Indtægten er afgjort en god indtægtskilde til vores ture og lejre”.

Læs også

Menu