Beretning fra den 24th World Scout Jamboree 2019.

I sommerferien 2019 var Mathilde afsted med det danske kontingent i USA for at deltage på den 24th World Scout Jamboree. Læs hendes beretning her.

Mellem d. 22. juli og d. 2. august var mere end 45.000 spejdere fra hele verden samlet i West
Virginia for at deltage på World Scout Jamboree. En lejr som finder sted hvert 5. år for at samle
verdens spejdere i nye relationer på kryds og tværs af farvede tørklæder og uniformer.
13 troppe fra Danmark med hver 35 deltagere og 4 ledere var repræsenterede. Udover det deltog en
masse danskere som IST’ere (International Service Team) og NHQ’ere (National Headquarters).

Før lejren

De danske troppe var navngivet efter en klassisk dansk spise, nemlig smørrebrød. Vores trop fik tildelt rullepølsemaden. Op til Jamboreen mødtes ”Rullepølserne” to gange på to for-weekender for at lære hinanden at kende inden rejsen. Derudover blev der også planlagt et par brætspilsdage, en hejk og patruljeweekender som tilløb til eventyret.

Rundrejsen

D. 17/7-2019 kl. 04:00 mødtes ”Rullepølserne” i Kastrup Lufthavn pakket og klar til deres livs spejderoplevelse. Først mellemlandede vi i München hvorefter turen gik videre til Charlotte i staten North Carolina, hvor vi skulle bo i tre dage op til selve lejren. Disse tre dage blev brug på Nature-rundrejsen, som var én af de tre rundrejser de danske spejdere kunne komme på i dagene op til Jamboreen. De andre rundrejser bød på en Historisk tur til Washington og en Bytur til New York. Den naturprægede rundrejse startede med en dag på et Whitewater Center. Her fik vi blandt andet klatret i træer og afprøvet white water rafting. Udover det, så tilbragte vi tid på Grandfather Mountain hvorfra vi havde den flotteste udsigt over det uendelige landskab. Vi drog fra rundrejsen videre mod selve Jamboreen i en bus med ”Take Me Home, Country Roads” på repeat og for fuld skrue.

Åbningsceremoni på den amerikanske måde

Da vi ankom til lejrpladsen, skulle der sættes telte, pavilloner og udendørsgasblus op i den sommerlune regn. Lige så stille ankom de andre spejdere og de 4290 hektar som udgjorde området, blev fyldt med spejdere, telte i forskellige farver og aktivitetspladser i massevis. Allerede anden aften samledes alle deltagerne til en kæmpestor åbningsceremoni, som foregik ved den store scene. Her blev alle deltagende lande præsenteret på storskærme i et festfyrværkeri af musik og med droneshow på bedste amerikanske vis.

Travle dage

I løbet af dagene drønede vi rundt på aktiviteter spredt rundt på hele området. Her prøvede vi
kræfter med en oppustelig forhindringsbane på vand, et 8-mandspaddelbord, skydning og meget
mere. Når vi ikke deltog på aktiviteterne, blev der byttet tørklæder og mærker med dem man mødte
på sin vej. Kortspil i skyggen og afslapning på feltsenge i solen var også populære aktiviteter i
døgnets varmeste timer. Den helt uforglemmelige oplevelse kom til en ende, vi drog mod Danmark igen efter en vild afslutningsceremoni med endnu mere fyrværkeri, lasershow og sammenpakning af lejr. Vi skulle flyve fra Washington og tilbragte nogle timer i byen inden vi igen fløj mod München og videre mod København, hvor vi landede d. 4/8 med kufferten fyldt op med livsvarige venskaber og tonsvis af minder.

,

Læs også

Menu