Spørgsmål og svar

Hvis du ikke kan finde svar her, kan du kontakte din lokale afdeling eller hive fat i os på Facebook og spørge løs der!

?

Skal man være troende kristen for at være spejder hos KFUM-Spejderne?

Som medlem af KFUM-Spejderne får man mulighed for at forholde sig til kristendom, og man lærer, at danne sig en mening om, hvad man tror og ikke tror på. Vi tvinger ikke nogen til at tro på noget som helst, og tror man på noget andet end kristendommen, kan man også sagtens være spejder hos KFUM-Spejderne

?

Skal man have uniform på til spejder?

Når man er spejder skal man have uniformen på til og fra spejder, under spejdermøderne, på spejderlejre, ved flaghejsning, til andagter og gudstjenester og til møder og arrangementer uden for spejderhyttens rammer.

Du behøver ikke, at købe uniform til en start, men hvis du bliver glad for at være spejder, er det et fint julegave- eller fødselsdagsønske.

?

Hvordan beskytter KFUM-Spejderne børnene imod overgreb?

Vi har et krav om, at alle medlemmer og medhjælpende ikke-medlemmer over 15 år skal aflevere en børneattest fra Det centrale kriminalregister. Derudover skal man lokalt udarbejde samværsregler for hvordan børn og voksne omgås i den enkelte gruppe. Du kan læse mere om KFUM-Spejderne arbejde for at forebygge samværsregler her.

?

Kan man være spejder, selvom man er voksen?

Der er plads til alle hos KFUM-Spejderne, både børn og voksne. Som voksen spejder kan du blive leder, blive medlem af en klan eller bare hjælpe til. Kontakt din lokale gruppe for at høre mere om dine muligheder.

Internationale enheder hos KFUM-Spejderne

Styregruppen for Internationale Aktiviteter (SIA)

Arbejder for at give endnu flere spejdere en international oplevelse og sikre, at KFUM-Spejderne fortsat er en aktiv del af det internationale samarbejde.
Formand: Casper Sigersted

Internationale kontakter

The Danish Scout Council 
Wagnersvej 33, 2450 København SV
Att: The Danish Scout Council
Tlf: 7010 2666

International Commissioner
Natascha Skjaldgaard
E-mail: Wosmic@scouts.dk

Menu