Aktivitet

Gennem vandet – sikkert i havn

Gennem vandet – sikkert i havn

Se indledningsbeskrivelse i miljøskaberhæftet eller på linket til højre.

Øvelsen går ud på at lave papirbåde (med et særligt navn), som den enkelte spejder skal lede sikkert ned ad vandet (bækken) og sikkert i havn. Havnen kan kaldes ”Gudhavn”.

Øvelsen fungerer godt et sted med en vandtrappe eller et slusesystem, men en almindelig bæk er også velegnet..

Der er mange typer af papirbåde, og der kan findes megen inspiration på nettet. Spejderne kan selv prøve at finde det eller opfinde deres egen bådtype.

På papiret kan spejderen skrive sit navn på båden, som også kan farvelægges eller laves af farvet papir. Allerbedst er det, hvis det ikke er ”folkeregisternavnet”, spejderen skriver, men et særligt navn, som vedkommende gerne vil kaldes af sine forældre eller andre elskede mennesker, altså et kælenavn. På den måde kommer navnet til at afspejle, at båden bliver ført med kærlighed gennem det ”farefulde” vand. På en måde får spejderen selv rollen som Gud, der fører båden gennem vandet/livet.

Ude ved vandet (bækken eller hvor det nu er) skal lederen med eller uden spejdernes hjælp have anlagt en havn, hvor bådene kan lægge til. Spejderne sætter deres både i vandet og guider dem igennem vandet og i havn.

Tid
30 – 90 min
Deltagere
4
30

Flere aktiviteter

Menu