Tegning: Mia Stenberg
14-04-2020
Vær med til at redde fuglene og få afprøvet dine byggefærdigheder, ved at bygge et sejt fuglehus til ugler.

Byg et uglehus

I 2019 satte DR Ramasjang fokus på at redde havets dyr. I 2020 vil der være fokus på at redde fuglene og det vil vi i KFUM-Spejderne gerne støtte op om. Ved at bygge fuglehuse kan I som KFUM-Spejdere tage ansvar for et bedre lokalsamfund, udvikle værdifulde kompetencer og samtidig rykke verden - med vilje. 

Projektet er en unik mulighed for at passe på naturen og udvikle vores spejdere, så de bliver klogere på naturen omkring dem og får forbedret deres byggefærdigheder. 

Ude i naturen er der gode huller og sprækker, som fuglene kan bygge reder i, men inde i byerne og villakvarterene er der færre træer, hvilket gør det svært for fuglene at finde gode redesteder. Det er her, I som spejdere, kan gå ind og hjælpe den lokale bynatur ved at sætte fuglekasser op. Derudover er det rigtigt hyggeligt med fugle i haven eller på spejdergrunden.

Man kan finde aktivitets matrialet i højre side. På hver byggetegning er der angivet det anbefalede antal personer, sværhedsgrad, materialeliste, værktøjsliste og selve byggeprocessen. God byggelyst!

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

• 265cm ubehandlet træ i 2cm tykkelse og 33cm bredde • 40,6cm x 43,2cm ubehandlet træ i 2cm tykkelse • 86,4cm ubehandlet træ i 2cm tykkelse og 15cm bredde • 40 stk. skruer eller søm af ca. 40mm • 3-slået sisalreb til ophæng af uglehus på træ • Sandpapir korn 80 og korn 180 • 2 stk. hængsler (75x50mm kanthængsler). Små skruer til hængslerne (følger ofte med i pakken)

Deltagere

Min. 2

Max. 4