Aktivitet

Batteriprojekt 2015 – Skraldehelte og -skurke

Skraldehelte og -skurke

Formål

Ulvene skal prøve at være kreative og øve sig i at digte historier, som de skal kunne fortælle til de andre ulve. Det vigtige er at få øvet sig i at forberede det, de vil fortælle.

Forberedelse

Ulvene skal op til mødet medbringe ting hjemmefra, som de alligevel vil smide ud. Hvis I tror, at ulvene ikke kan huske beskeden, så kan I printe filen.

Eksempler på ting: dåser, køkkenrulle, ødelagt legetøj, cykellygte.

Det anbefales at lederne også tager ting med for at være på den sikre side.

Ekstra materialer

Limpistol

Skruetrækker

Ståltråd

Beskrivelse

Ulvene skal bygge skraldehelte eller skraldeskurke af de medbragte genstande. Det foreslås, at alle de medbragte ting er til deling blandt alle, men hvis nogle virkelig gerne vil bruge egne ting, så er det også en mulighed.

Ulvene skal digte en historie om skraldehelten eller skraldeskurken. Hvilke evner har hun? Hvad gør han af gode eller dårlige ting? Ulvene kan helt sikkert finde på en masse godt om deres figurer. Under aktiviteten skal I ledere gå rundt og spørge ind til deres helte og skurke, og hvad der gør deres figur unik.

Når figurerne er lavet, så skal de fortælle om den til alle de andre ulve.

Ønsker I at dele jeres flotte helte og skurke med resten af landets spejdere, så kan I lægge billeder ind af dem på dette link: kortlink.dk/h24g

Det kræver en Google-bruger at uploade filer, men i kan se andres billeder uden at logge ind.

Udvidelse

Der kan eventuelt også bygges en skraldeby. For eksempel kan lederne bygge skraldebyen, mens ulvene bygger deres helte. Alternativt kan skraldebyen bygges på forhånd som inspiration til ulvene. Det kan også være en aktivitet for de ulve, som bliver hurtigt færdige med deres egen figur.

Skraldebyen vil være det sted, hvor heltene og skurkene huserer.

Tid
60 – 90 min

Flere aktiviteter

Menu