Skal din gruppe på spejderlejr i Nepal?

Du og dine spejderkammerater kan tage en spejderlejr i Nepal med hjælp fra projektgruppen for samarbejdet med Nepal Scouts.

Fire spejdere med ryggen til, der kigger på et tempel i Nepal
Foto: Ole Thye Gram

KFUM-Spejderners partnerskab med Nepal Scouts åbner nu for muligheden for, at danske spejdere kan tage på spejderlejr i Nepal, blandt andet til Kakani International Scout Centre (KISC).

To delegationer fra KFUM-Spejderne i Danmark har allerede haft fornøjelsen af at besøge Nepal og vores samarbejdspartnere Nepal Scouts. Her har vi oplevet en veludviklet, moderne, idérig og ikke mindst nysgerrig spejderorganisation, der gerne vil modtage besøg fra Danmark.

Vi i projektgruppen præsenterer nu derfor muligheden for en tur til Nepal for jer, der har tid, lyst og mulighed, uanset om I er en lokal gruppe, en roverklan eller noget helt tredje.

Find viden i pjece

Projektgruppen for samarbejdet med Nepals Scouts kan desværre ikke tilbyde at finansiere eller arrangere jeres tur på nuværende tidspunkt, men I kan se mere og blive klogere på at rejse til Nepal længere nede i artiklen og i vores pjece “Nice to know when visiting Nepal Scouts”. Her har vi samlet praktisk viden, erfaringer og aftaler med lokale partnerne.

Derudover kan vi tilbyde råd og vejledning i, hvordan I som gruppe etablerer kontakt til Nepal Scouts, og give jer praktisk rådgivning om fly, forsikring, aktiviteter, sightseeing og meget andet.

Inspiration til grupperejsen

En oplagt mulighed for en grupperejse til Nepal kan være en lejr på Kakani International Scout Center (KISC), 20 km nord for Kathmandu, hovedstaden i Nepal.

KISC ligger utroligt smukt i omkring 2000 meters højde med direkte udsigt til Himalaya-bjergkæden. Centret har en kompetent stab og fine lejrpladser, hvor I kan få en base til en fantastisk lejr. Staben på KISC tilbyder en lang række aktiviteter og vil sørge for jeres sikkerhed under opholdet. Området omkring Kakani byder på en række smukke kulturelle oplevelser, templer og udsigtspunkter, og kun 15 minutters gang fra centeret finder I den smukke nationalpark Shivapuri Nagarjun National Park, hvor I kan opleve jungle, leoparder og meget andet.

Rejser I til Nepal, skal I ikke snyde jer selv for at opleve Nepals hovedstad Kathmandu, en pulserende og spændende storby, hvor masser af oplevelser for alle sanser venter. Vi har samlet en række forslag til sightseeing, overnatning, forplejning og indkøb, som I kan lade jer inspirere af, når I planlægger jeres besøg.

Erfaringerne fra projektgruppens besøg i Nepal har været, at Nepal Scouts er åbne for at invitere gæster ind på hovedkontoret i Kathmandu for at fortælle om organisationen og deres daglige arbejde. Nepals Scouts har desuden stillet frivillige rovere til rådighed, som guider under ophold i landet. Dette har sikret kompetent og lokal rådgivning og bidraget til at udvide delegationernes spejdernetværk med kompetente, søde og venlige spejderkolleger.

Læs en rejseberetning fra Nepal her.

Ønsker du flere tips og inspiration til rejsen til Nepal?

Download pjecen “Nice to know when visiting Nepal Scouts” her.

Kontakt Karin Grüttner på mail gryttner@gmail.com for mere viden.

,

Læs også

Menu