Trivsel under åben himmel i Bjergby-Mygdal

Ledergruppen i Bjergby-Mygdal Gruppe i Vest-Vendsyssel var samlet den sidste søndag i april til en dag med fokus på trivsel. Det kom der mange gode snakke ud af.

Foto: Sus Lynge Dahl

De naturskønne omgivelser omkring spejderhytten dannede rammen om en god dag med stor engagement og høj sol. Den kolde aprilvind fik ikke et ben til jorden. Gruppeledelsen havde bedt om hjælp til at arbejde med tre af kapitlerne i trivselshæftet. En af øvelserne handlede om at ”tegne sin egen luftballon”, som går ud på at få et overblik over, hvordan ledergruppen er sammensat.

Ledernes motivation forskellig

Der er forskel på, om man er vokset op i spejdergruppen, om man er blevet involveret, fordi man er forældre til en spejder, eller om man kommer helt udefra. Det kan blandt andet handle om, hvad der motiverer den enkelte, og hvordan man kan have behov for at blive en del af et stærkt fællesskab og have medbestemmelse. Der kom mange gode snakke ud af denne og de øvrige øvelser. En af dagens gode pointer var, at det er vigtigt, at vi husker at give de unge i gruppen muligheden for at ”løbe af sted med et projekt, de selv har fundet på”, og at learning by doing er en del af vores spejdermetode. Vi udvikler børn og unge blandt andet gennem, at de prøver ting af og lærer af dem. Samtidig er det naturligvis også godt at kunne hente et godt råd hos de mere erfarne. Ledergruppen i Bjergby-Mygdal fortjener et stort skulderklap for deres engagement, og netop at huske at anerkende hinanden var et andet fokuspunkt, som gruppen fremhævede i løbet af dagen.

Vil I også arbejde med trivsel?

Der er både mulighed for selv som gruppe at arbejde med øvelserne i trivselshæftet, eller I kan vælge ligesom Bjergby-Mygdal at invitere en af udviklingskonsulenterne til at hjælpe jer.

Trivselshæftet findes både i fysisk form, eller I kan finde det her

Kontaktoplysninger på udviklingskonsulenterne finder I her 

Læs også

Menu