Steffen Klemmensen fra Kaløvig Gruppe fortæller, hvad de fokuserer på i deres familieklub, og hvordan de skaber fællesskaber mellem familierne i naturen. 

Hele Danmarks familieklub

I Hele Danmarks Familieklub giver vi hinanden overskud og fællesskab i hverdagen – og ikke mindst masser af god energi og smil på læben at gå hjem med. Vi laver Familieklubber fordi ingen familier skal stå alene, hvis de hellere vil være sammen med andre, og fordi vi tror på, at vi er #bedresammen. 

I Hele Danmarks Familieklub skaber vi fællesskaber ude i lokalsamfundene, hvor alle familier kan mødes og blive mødt i øjenhøjde. Et fællesskab, hvor familier kan hjælpe og støtte hinanden. Et fællesskab, hvor børn kan lege sammen, mens forældre kan snakke med hinanden over en kop kaffe, søge råd og støtte til hverdagens udfordringer og snakke om den nyeste TV-serie. 

Vi er eksperter i fællesskaber

Hos KFUM-Spejderne er vi eksperter i fællesskaber. Vi har lært det som bævere i bæverfamilien, i ulvebanden, i spejderpatruljen og i roverklanen. Derfor bidrager vi til at starte familieklubber op, for vi ved, at sammen kan vi rykke verden - med vilje!

En familieklub er bygget op omkring følgende fire elementer:

  • Måltidsfællesskab
  • Lege og aktiviteter
  • Støtte- og rådgivningstilbud
  • Brobygning

Henover et måltid mødes mennesker ligeværdigt og i øjenhøjde. Gennem leg og aktiviteter vil der være mulighed for familierne for at udvikle sig i fællesskab og have det sjovt sammen. Støtte- og rådgivningstilbud og brobygning hjælper familierne med at finde støtte i deres lokalsamfund gennem de bekendtskaber, de får i familieklubben.

Hele Danmarks Familieklub er et ambitiøst projekt, fordi vi drømmer om, at ingen skal stå uden for fællesskabet. KFUM-Spejderne er gået sammen med FDF og KFUM's Sociale Arbejde om projektet, der er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. Sammen når vi bredt ud, og i løbet af fem år starter vi 175 familieklubber op i hele Danmark.

Familieklubben er genkendelig fra spejderarbejdet. Familieklubberne drives af lokale frivillige kræfter i spejdergruppen eller i lokalområdet. Alle frivillige, der deltager i projektet, deltager i en træningsdag, hvor de bliver klædt på til at drive en familieklub. I højre side kan du se datoer for de næste træningsdage. 

Hvordan kan min gruppe være med?

Alle grupper kan være med i Hele Danmarks Familieklub. Ring eller skriv til en af projektmedarbejderne, hvis I vil høre mere. Vi er altid klar til en snak. I kan også læse mere om hvordan gruppen kan deltage under fanen “Sådan kan gruppen være med.” 

Start en familieklub

Læs i folderen, hvordan gruppen kan komme i gang. Du kan også læse mere her.

pdf imageDownload

Træningsdage

Vi afholder løbende træningsdage, hvor man som frivillig bliver klædt på til at drive en familieklub. Næste træningsdag er i foråret - men vi arbejder også lige nu på et spændende online tilbud. 

Skriv til os, hvis du vil høre mere eller tilmelde dig en af vores træningsdage. Det er helt gratis.

Kontakt

Vil du vide mere om projektet, kan du kontakte os her.

Julie Jensen Spindler
M: juliejensenspindler@kfumspejderne.dk
T: 20551183

Thomas Olsen
M: thomas@kfumspejderne.dk
T: 22229422