Paletten

Ridder af…

Ridder af…

Formål

Spejderne kommer på opdagelse et sted og bliver klogere på stedet. Spejderne får oplevelsen af, at der gemmer sig gode historier alle vegne, når man først undersøger det nærmere. Spejderne inviterer andre ind i deres fællesskab.

Mål

  • Spejderne får kendskab til et konkret sted og stedets
    • Mennesker
    • Natur og miljø
    • Kultur og historie
  • Mærkets aktiviteter gøres tilgængelige for andre

Derfor gør vi det

Når vi som spejdere tager på tur til et sted, vi ikke kender godt i forvejen, går vi ofte på opdagelse. Måske besøger vi det lokale museum, et naturcenter eller vandrer en tur i parken. Vi tager også nogle gange på opdagelse i vores egen by, men tit kigger vi bare på stederne, vi besøger.

Som spejdere kan vi få meget mere indhold i det, vi foretager os på et kendt eller mindre kendt sted. Det kræver kun, at vi tænker aktiviteter på samme måde, som hvis vi planlægger et møde derhjemme. Det er sådan, man bliver ”Ridder af…”.

Mange andre end spejderne kommer de samme steder som os. Derfor er det en del af mærket, at man gør sit “Ridder af” tilgængeligt for andre. Det kan være andre spejdere, andre der deltager i et spejderarrangement, eller I kan aftale med den lokale turistinformation eller biblioteket, hvordan alle kan prøve aktiviteterne.

shop
Udviklingsområder
Menu