Kursus

Vægklatreinstruktøruddannelse 2023

Bliv klædt på til at lave klatreøvelser med børn og unge på gruppens klatrevæg eller i den lokale klatreklub.

Instruktøruddannelse i sikring på klatrevæg som følger gældende standard fra Dansk Klatreforbund. Den er målrettet frivillige ledere og andre uden forudgående klatreerfaring, der ønsker at lave klatreaktiviteter med børn og unge. Kurset afvikles over to lørdage, og gør den uddannede leder i stand til, forsvarligt, at gennemføre toprebsklatring med spejdere på klatrevægge med fast topanker. Under kurset undervises man i toprebssikring og sikkerhed, klatre- og bevægelsesteknik, udstyrskendskab, samt hvordan gruppens klatreudstyr vedligeholdes.

Uddannelsen afsluttes med en eksamen. Ved bestået eksamen modtager kursisten et instruktørbevis fra Fjeldgruppen.

For mere information om Instruktør 1 Uddannelsen.
Læs Dansk Klatreforbunds Kursusstandard:
Instruktør 1 | danskklatreforbund

Foreløbig program:
1. lørdag – Sikkerhed ved bouldering – Toprebssikring – Udstyrskendskab – Klatre- og bevægelsesteknik – Gennemgang af eksamen
2. lørdag – Opfølgning på øvelserne fra 1. Gang – Bouldering – Klatrelege – Træning og repetition – Eksamen

Forhåndskrav: Du skal være fyldt 18 år. Klatreerfaring er ikke nødvendig, men en fordel. Det er et krav at du træner hjemme, mellem de to kursusdage. –Det er ikke muligt at opnå de nødvendige kompetencer, ved kun at komme på kursusdagene.

Kurset afsluttes med en eksamen i det underviste stof, som vurderes bestået/ikke bestået. Det kan være en fordel, allerede nu, at kontakte en lokal klatreklub, og hører om muligheden for at benytte deres faciliteter.

Praktiske oplysninger: Kursusperiode: 28. oktober og 11. november Sted: Aalborg, Kontakt Spørgsmål angående tilmeldingen (f.eks. om der er venteliste) henvendes til Spejdernes Administrationsfællesskab på kursus@korpskontoret.dk

Fra
28. oktober 2023 09:00
Til
11. november 2023 17:00
Max deltagere
24
Arrangeret af
Fjeldgruppen
Sted
AALBORG KLATREKLUB
Adressse
Annebergvej 55 9000 – Aalborg
Skriv til
Menu