Programmet for gruppeledelsestræf er klar

Kunne du tænke dig at høre mere om de seneste tendenser inden for frivillighed og få inspiration til at rekruttere til – og løse opgaverne i – jeres spejdergruppe? Så tilmeld dig Gruppeledelsestræf 15.-16. juni 2024.

Deltagere på gruppeledelsestræf
Foto: Spejderne

Er der noget der kvæler ethvert godt ledermøde, så er det punktet om rekruttering af frivillige! En ledig post skal bemandes, og stemningen går fra opløftet og energisk til pinagtig, mens alle kigger ned i bordet. Kom med på Gruppeledelsestræf 2024 og få inspiration og ny viden om, hvordan I kan vende situationen til en fed diskussion med masser af energi og plads til gode ideer. Træffet foregår i år i flotte rammer i Fængslet i Horsens den 15. og 16. juni.

Spændende program

Programmet indeholder inspirationsoplæg fra Ellen-Margrethe Dahl-Gren, forfatter til håndbogen ’Den Nye Frivillighed’, samt fra Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen og Bibi Henriksen Saugman, der er blandt de første Co-CEOs, hvor de deles helt og fuldt om ledelsesansvaret i Kunsthal Spritten – en gammel spritfabrik i Aalborg, som skal omdannes til et kunstmuseum.

Derudover vil weekenden byde på flere moduler, som giver mulighed for sparring med ligesindede og konkrete tips. Eksempelvis til brugen af medlemsdata til at styrke gruppens indsatser for frivillige, hvordan man bedst organiserer sin gruppeledelse, den gode onboarding og inkludering af forældrene i gruppens indsatsområder.

Sådan ser det foreløbige program ud:

Følgende tematikker vil blive vendt:

  • Hvordan man som frivillig gerne vil ledes, og hvad det stiller af krav til jer som gruppeledelse i forhold til jeres opgave
  • Ledelse af trivslen i gruppen, og hvordan I som gruppeledelse kan arbejde med, at alle har opgaver, som passer godt til dem og som de trives med
  • Arbejdet med løbende at klæde nye folk på til at kunne overtage opgaver, så der altid er nogen klar til at tage over – særligt inden andre pludseligt stopper fra en post
  • Kontakten til forældrene i gruppen og hvordan I kan arbejde med en løbende brug af forældrene til at hjælpe jer med at løse mindre opgaver for gruppen
  • Ledelsen af, hvordan I som gruppe fortsat og løbende laver knaldgodt spejderarbejde, der gør, at I kan fastholde jeres spejdere uge efter uge
  • Hvordan I aktivt kan bruge gruppens medlemsdata til at spotte potentielle udfordringer og nye muligheder i jeres arbejde med rekruttering og fastholdelse

Træffet er sammensat af en blanding af fælles oplæg fra folk, der arbejder professionelt med frivillighed, og som har dugfrisk indsigt i tidens tendenser, samt individuelt valgte moduler, hvor I kan arbejde mere i dybden med netop de emner, der optager jer. Der vil også være fælles aktiviteter samt selvfølgelig mulighed for at blive klogere på Fængslets spændende historie og de tilbud, som huset rummer i dag.

Gruppeledelsestræf er arrangeret af foreningen Spejderne og foregår på tværs af de fem danske spejderkorps.

Hvem er gruppeledelsestræffet for?

For gruppeledere, gruppeassistenter, bestyrelsesforpersoner og andre, der arbejder med ledelsen af spejdergrupper. I år sætter vi fokus på, hvordan man som gruppe kan blive bedre til at rekruttere frivillige og skabe rammer, der giver de frivillige lyst til at være en del af spejdergruppen.

Læs mere om arrangementet på spejderne.dk her

Tilmelding

Tilmeldingen er åben og du tilmelder dig via linket herunder. Der er 150 pladser, som tildeles efter først til mølle.

Praktiske informationer

• Sted: Fængslet, 8700 Horsens
• Maksimalt deltagerantal: 150
• Tid: 15. juni kl.10 – 16. juni kl. 15
• Læg datoen i kalenderen nu – du kan tilmelde dig via dette link.

Du kan også tilmelde dig facebookbegivenheden for eventet her

Læs også

Menu