Toreby gruppe fejrede sine 100 år

For 100 år siden dukkede en ny gruppe op på Lolland. Den 1. april kunne Toreby gruppe i Lindorm Distrikt fejre sin fødselsdag sammen med mange gæster fra andre spejdergrupper og lokalområdet.

Dannebrog i flagstang
Foto: Sara Lil Jane Pedersen

Dannebrog røg til tops den 1. april i Toreby på Lolland. Det markerede Toreby gruppes 100-års fødselsdag, og gæster fra nær og fjern deltog i fejringen af den specielle dag. Dagen startede i Toreby Kirke med en festgudstjeneste ved sognepræst Christina Mielcke, og derefter var spejderhytten rammen for en reception, hvor gæster fra nær og fjern dukkede op.

”Vi inviterede alle grupper i distriktet til en fødselsdagsfest, hvor vi i samarbejde med den lokale attraktion Labyrinten havde en hyggelig dag med mange glade spejdere,”

beskriver gruppeleder Rie Lise.

Rie fortæller, at man i nogle kommuner kan søge gratiale, hvis ens forening har jubilæum. Det gjorde Toreby gruppe, og Guldborgsund Kommune gav 10.000 kroner som jubilæumsgave. Du kan læse en kort artikel fra dagen, som ifølge Rie gav god opmærksomhed, så flere familier besøgte spejdergruppens møder efterfølgende.

Stort tillykke til Toreby gruppe med de 100 år.

Søg jubilæumsgratiale

Hvis din gruppe snart har jubilæum, kan du undersøge, om din kommune bevilger jubilæumsgratiale. Det søgte Toreby gruppe efter, og Guldborgsund Kommune gav 10.000 kroner som jubilæumsgave.

Det er lidt forskelligt fra kommune til kommune, hvor du skal henvende dig, men prøv at søge på ordene jubilæumsgratiale og så din kommunes navn på Google.

Læs også

Menu