Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at tegne nyt spejdercenter ved Houens Odde

KFUM-Spejderne i Danmark har i tæt samarbejde med A.P. Møller Fonden udvalgt de fire arkitektfirmaer, som skal deltage i konkurrencen om at realisere byggeprojektet ved Houens Odde Spejdercenter.

Houens Odde Spejdercenter fotograferet fra oven.
Foto: Johny Kristensen


Fornyelsen af Houens Odde Spejdercenter vil give tusinder af børn flere oplevelser i den unikke skov og ved fjorden, samt gøre det attraktivt for endnu flere børn og unge at indgå i et aktivt spejderfællesskab. Ambitionen er samtidig at skabe et attraktivt udflugtsmål for alle i Trekantområdet, hvor den unikke kombination af skov, mose og adgang til vandet byder på enestående naturoplevelser.  

De fire profiler, som er udvalgt til at komme med deres bud på, hvorledes visionen kan realiseres, arbejder alle med holistiske, bæredygtige løsninger og minimalt aftryk på miljøet i produktion og livscyklus. 

De udvalgte er:

  • Reiulf Ramstad Arkitekter, Oslo, Aarhus/København.
  • Pihlmann Architects, København.
  • CEBRA, Aarhus/København.
  • ReVærk, Aarhus.

Inspirerende og bæredygtigt byggeri

Generalsekretær i KFUM-Spejderne i Danmark, Ole Buch Rahbek, siger om udvælgelsen af de fire arkitektfirmaer:

“De fire kandidater er udvalgt på baggrund af deres portefølje med inspirerende byggeri og erfaring med at arbejde med at flette æstetik, funktionalitet og bæredygtighed sammen på enestående vis. Vi glæder os meget til at se fire visionære bud på et moderne og tidssvarende spejdercenter.”

Projektet er støttet af en generøs donation på 50 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden), mens projektets bygherre er KFUM-Spejderne i Danmark. Derudover har en række relevante samarbejdspartnere bidraget med deres erfaringer, særligt indenfor universelt design og tilgængelighed.

Hvilket af de fire arkitekthuse, som skal slå de afgørende streger på projektet, bliver afgjort i løbet af sommeren 2024. I udvælgelseskomiteen sidder repræsentanter fra KFUM-Spejderne, A.P. Møller Fonden samt to fagdommere. 

Om projektet

Det ambitiøse projekt på Houens Odde Spejdercenter omfatter tre bygninger: ‘Skoven’, ‘Mosen’ og ‘Fjorden’. 

Bygningen ‘Skoven’ bliver et nyt knudepunkt for aktiviteter i området og erstatter det nuværende aktivitetscenter. ‘Mosen’ vil fungere som et forsamlingshus i naturen, hvor der er plads til både undervisning og fordybelse, mens ‘Fjorden’ vil blive udgangspunktet for opdagelsesrejser i dyre- og planteriget omkring vandet og som holdepunkt for sikre søaktiviteter.

Om Houens Odde Spejdercenter 

Houens Odde Internationale Spejdercenter har som en del af KFUM-Spejderne i Danmark siden 1947 dannet ramme om spejderaktiviteter og lederuddannelse. Stedet er i dag et internationalt spejdercenter, hvor tusindvis af spejdere og unge frivillige fra hele verden mødes i fællesskab på tværs af nationaliteter. 

For yderligere oplysninger kontakt:

Generalsekretær hos KFUM-Spejderne i Danmark, Ole Buch Rahbek
Mail:  ole.rahbek@kfumspejderne.dk, tlf.: 22 30 78 33. 

 

Læs også

Menu