Vil du vise verden, hvad din gruppe laver? Så kom på Instagram!

Instagram er et socialt medie, hvor du nemt og hurtigt kan uploade billeder og små film, og som nemt kan bruges til at gøre gruppen mere synlige.

Billederne kan ses af jeres spejdere og deres forældre, men også andre danske spejdere og nysgerrige forældre kan få meget ud af at se, hvad I laver. Her kommer en kort guide til, hvordan du får din gruppe på Instagram. 

Trin 1: Opret konto

Hvis I er flere, der skal bruge kontoen til at lægge billeder op, så brug gruppens e-mailadresse i stedet for en privat mail. Når profilen oprettes, skal der vælges mellem en offentlig eller privat profil. Da dine billeder gerne skal nå ud til mange, er det en fordel at vælge en offentlig profil. Der skal også vælges et navn til din profil, og her kan man med fordel vælge gruppens navn. Har I jeres eget logo, er det en god idé at bruge det som profilbillede. 

Trin 2: Billeder 

Når profilen er oprettet, er du klar til at lægge billeder op. Man kan enten tage billeder direkte med appen, eller man kan tage billeder med sin telefon og uploade dem senere. Det kan ofte anbefales at tage billeder med telefonens eget kamera, da billederne bliver bedre kvalitet. Man kan lege med at redigere billederne i appen, hvor der kan lægges forskellige filtre på, justeres lys, osv. Hvilke billeder, I tager, af er helt op til jer, men selvfølgelig er det oplagt at få taget nogle gode billeder af spejderne in action

Trin 3: Tags og hashtags 

Nå du lægger billederne op i opslag og stories, er det en rigtig god idé at tagge @kfumspejderne hver gang. På den måde har korpskontorets kommunikationsteam og undegredaktion mulighed for at dele gruppens spejderliv på KFUM-Spejdernes officielle profil. Du kan også tagge andre, der ses på billedet eller andre konti.
Til billeder i opslag, skal I skrive en meget kort tekst til billederne. En enkelt linje er ofte nok. Når du skriver teksten til billedet, kan man bruge forskellige hashtags. Hashtags samler billeder, så man kan søge på de forskellige hashtags og finde billeder, hvor samme hashtag er brugt. Det er derfor en måde at komme ud til flere på. Brug fx hashtagget #kfumspejderne til de almindelige møder, og kombinér det med #voresbidrag, når I synes jeres spejderarbejde virkelig er med til at rykke verden.

Har I et gammelt foto-arkiv med billeder fra gruppens gamle dage (det kan også være 80’erne, eller dengang seniorerne var bævere) kan I fx bruge #tbt til at dele dem og historierne bag med gruppens spejdere og forældre.

Trin 4: Profilens liv 

Det er vigtigt, at der er liv i profilen, så I kan fx aftale, at hver enhed lægger et billede når de har møde. For de lidt større spejdere som fx trop- og seniorspejdere, kan det være en rigtig god aktivitet, at de selv får lov til at lægge et billede op fra deres møder. 

For at få flere følgere, er det en god idé at like andres billeder. Det gør man ved at trykke på hjertet under et billede. Prøv fx at søge på #friluftsliv, #natur eller #spejder, for at finde relevante profiler at følge og billeder at like. Når I liker og følger andre, er de mere tilbøjelige til også at ville følge jeres profil. Derfor er det da også helt naturligt, at kontoen skal følge @kfumspejderne, så vi kan følge jer. 

Har I spørgsmål til instagram eller andre sociale medier, er I meget velkomne til at skrive til kommunikation@kfumspejderne.dk

, , ,

Læs også

Menu