Den gode historie: Nicklas fik gevinst på sidste lod

KFUM-Spejdernes Landslotteri 2023 starter lige om lidt. I den anledning bringer vi en lille historie fra sidste år, der varmer i vinterkulden.

Foto: Privat

I Herlufsholm gruppe i Næstved går en ulveunge ved navn Nicklas. Under Landslotteriet 2022 var han blot en bæver – men en bæver med masser af gåpåmod og initiativ. Nicklas ville sælge 100 lodsedler for at samle penge ind til sin gruppe. 

Med sin far til at hjælpe sig rundt i sin kørestol mellem hvert besøg for at Nicklas kunne hvile benene, kom de hele kvarteret rundt. Når tiden kom til at ringe på hos de mulige købere, tog Nicklas sagen i egen hånd og gik alene til døren. Og Nicklas havde helt styr på det – han fik nemlig solgt alle 100 lodsedler helt selv. 

Lod nr. 100 gav gevinst 

Dette er dog ikke kun en historie om at have solgt 100 lodsedler – der skete nemlig noget specielt med det allersidste lod. En mand købte Nicklas’ lodseddel nr. 100, men gav den tilbage til Nicklas, der skulle skrabe den, når han kom hjem. Og det er Nicklas glad for, at han gjorde. Det sidste lod gemte nemlig på en gevinst: en flot rygsæk med en værdi på 600 kr. Da præmien ankom med posten, alt for langsomt ifølge en spændt og utålmodig Nicklas, blev den taget i brug med det samme. Rygsækken kom også med på Spejdernes Lejr og bliver stadig brugt flittigt. 

Samler ind til at komme på lejr 

Nicklas glæder sig meget til næste landslotteri, hvor han igen vil sælge 100 lodsedler. Denne gang bliver det sammen med hans storesøster, der er startet til spejder i år. Spørger man Nicklas, hvorfor han gerne vil sælge lodsedler, siger han:

“Så vi kan komme på flere spejderlejre og møde nye venner!” 

Vi håber, at historien sætter gang i forventningsglæden for Landslotteriet 2023, og motiverer både store og små til at komme ud og sælge lodder til fordel for deres gruppe. 

, ,

Læs også

Menu