Landsmøde 2022: Sådan laver du en kandidatvideo

Stiller du op til hovedbestyrelsen, kan du præsentere dit kandidatur på video. Vi har samlet hjælp til, hvordan du optager dig selv her.

Foto: Andreas Larsen

Den første kandidat til KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse er allerede klar på landsmoede.dk. Drømmer du om, at dit navn skal stå på listen over kandidater, kan du stadig nå at stille op.

Når du er opstillet, kan du overveje at lave en kandidatvideo, hvor du præsenterer dig selv og fortæller, hvorfor du stiller op til hovedbestyrelsen. Videoen hjælper dig selv til at blive skarp på, hvorfor du vil i KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse. Samtidig kan folk nemt genkende dig på landsmødet og lære dig og dine mærkesager at kende inden landsmødet.

For at komme bedst fra start har vi samlet fire tips til, hvordan du laver din egen kandidatvideo. Alt du skal bruge er din telefon.

1# God lyd er afgørende – og lidt om teknik

En smartphone med kamera har en helt fin kvalitet. Der er dog to ting, som du skal huske, når du optager video med din telefon.

  • Sørg for, at lyden er god.
  • Hold din telefon vandret, mens du optager.

God lyd er mange ting, men på en telefon handler det om, at du ikke står for langt fra telefonen, når du optager. Laver du en selfievideo, hvor telefonen bliver holdt ud i strakt arm, er lyden helt okay. Du skal dog sørge for, at støj fra vind, trafik eller naboens plæneklipper ikke går i mikrofonen og tager fokus fra dine ord. Lyt gerne optagelsen igennem bagefter og sikr dig, at lyden er okay. En grundregel er, at du skal kunne høre lyden fint, når du lytter med høretelefoner på middel til lidt over middel lydstyrke.

Hvis du ikke vil lave selfie-stilen på din optagelse, så få familie eller ven til at holde kameraet for dig og stil dig et par meter fra kameraet. For at få et godt billede og føle kontakt med dig på videoen, så undgå at hele din krop vises i videoen. I stedet kan du fokusere på at have det, som hedder en halvnær-beskæring, hvor du er synlig fra omkring brystkassen og op.

2# Hold videoen på maks 1 minut

Vi bruger videoen til at præsentere dit kandidatur inden landsmødet på landsmoede.dk og facebook. For at den bliver interessant at se, så lav den ikke længere end et minut – og meget gerne i én optagelse. Det kan synes kort, men hellere for kort end for lang. Så sikrer du, at folk ser videoen til ende og får alle dine pointer med.

På landsmødet har du tid til at præsentere dit kandidatur på talerstolen og i løbet af weekenden. Så vær ikke bange, hvis du har mere på hjertet, end hvad du kan nå at fortælle på et minut.

3# Gør din salgstale klar

Inden du begynder at optage, skal du forberede, hvad du gerne vil fortælle. Her kan spørgsmålene herunder være en guideline for dig.

  • Hvem er du?
  • Hvad er din spejderbaggrund og evt. civile baggrund?
  • Hvad ønsker du at opnå i KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse?

Brug spørgsmålene her som en guide. Det kan være, at du har andet, som er relevant at fortælle. Det vigtigste er, at du holder det kort og præcist. Også selvom du har meget på hjertet.

4# Send videoen til KFUM-Spejderne

Når du har optaget din video på maks et minut, kan du sende filen til KFUM-Spejdernes kommunikationsafdeling, som hjælper med at få den publiceret og klippet til i enderne. Derudover bliver der lavet undertekster til videoen, så den bliver mere tilgængelig på fx facebook og Instagram.

Da din video ofte fylder mere end de fleste mailklienter kan håndtere, kan du med fordel uploade den til wetransfer.com eller bruge Google drev og sende et link til videoen til kommunikation@kfumspejderne.dk 

Relateret indhold

, , , ,

Læs også

Menu