Alâa blev valgt til kommunalvalget for at bidrage til sit lokalsamfund

Frem mod kommunalvalget kan du arbejde med samfund og demokrati igennem mærket ‘Valget er dit’.

Foto: Jeppe Carlsen

Selvom det kan virke lidt fjernt at forholde sig til sin kommune, så er det faktisk kommunen, der beslutter alt fra affaldssystemer ved hytter, puljeordninger for foreninger til rammerne for tilskud og indberetning af medlemstal og alt muligt andet, som er afgørende for at drive en spejdergruppe.

Alâa fra Chihia spejdergruppe i Tunesien, blev ved kommunalvalget valgt som observator af lokale initiativer, og kunne på den måde sikre at spejderbevægelsens interesser blev varetaget i kommunen.

“Min overbevisning er, at spejderbevægelsen blev startet for at skabe fremtidens ledere. Ud fra den tanke, var det nødvendigt for mig at få indflydelse i mit lokalsamfund, så jeg kune bidrage og forstå demokratiets mekanismer til fordel for spejderbevægelsen”, siger Alâa.

Der er mange måder, man kan engagere sig på.

En af dem er at forstå demokratiet som måde at være sammen på.

Valget er dit er et mærke, hvor man netop får mulighed for at træne demokrati, og man får øjnene op for, at demokrati både er noget der sker i patruljen, i gruppen og ude i samfundet.

Bestil her

Mærket kan bestilles gratis igennem pda@tunisiandenmark.com – du skriver simpelthen bare, hvor mange mærker du gerne vil have og hvor de skal sendes hen. Så sørger Future Leaders og 55 Nord for, at mærkerne bliver sendt til dig.

Om

Future Leaders er KFUM-Spejdernes partnerskab med den tunesiske spejderbevægelse – Les Scouts Tunisiens. Future Leaders finansieres af blandt andet Udenrigsministeriet igennem DAPP – Dansk Arabisk Partnerskabsprogram, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og Messengers of Peace.

, ,

Læs også

Menu