Boganmeldelse: Aktiviteter og opskrifter med magi og eventyr

Bogen ‘Min naturbog – 50 ting du skal prøve i naturen, før du fylder 12’ er en lækker sag, både i sin fysiske form og indholdsmæssigt.

Foto: Lisbeth Birkelund Simonsen

Bogen ‘Min naturbog – 50 ting du skal prøve i naturen, før du fylder 12’ er en lækker sag, både i sin fysiske form og indholdsmæssigt. Den er skrevet af Ole Laursen i samarbejde med Naturfredningsforeningen. Peter Qvortrup Geisling (ham der æ TV-dowter) har skrevet forord og fortællinger til den. Som titlen siger er det en bog, der skal give børn en på opleveren ude i naturen. Der er 42 aktiviteter og 8 opskrifter med ting, der er til at finde i naturen. Det er godt fortalt, krydret med lækre fotos, bokse med “Vildt at vide”, “Sådan gør du”, “Fun Fact” og “Logbog”. Bogen er delt op i temaerne “Oplev magi”, “På opdagelse”, “Vær modig”, “Find skatte”, “På jagt” og “Spis naturen”.

“En edderkop med rygmærke” er et af emnerne, hvor der fortælles om dens spind, de ting den spiser og hvorfor den ikke selv sidder fast i sit spind. Der er tre aktiviteter, to hvor man skal bruge lidt tålmodighed og sine øjne, og en om hvordan man kan snyde den til at tro, at der er gevinst i nettet.

En anden aktivitet knytter H.C. Andersens eventyr “Dråben” sammen med aktiviteter i børnehøjde. Bogen kan bruges i alle enheder til inspiration, startende hos familiespejderne over bævere og ulve til troppen som også vil kunne få megen fornøjelse af aktiviteterne. En af de gode ting ved aktiviteterne er, at en del af dem bliver man aldrig for gammel til at synes om.

Boganmeldelse

Min naturbog – 50 ting du skal prøve i naturen, før du fylder 12.
Skrevet af Ole Laursen i samarbejde med Naturfredningsforeningen.
Udgivet på Gyldendal
ISBN: 978-87-022-7403-5

Se bogen her

Læs også

Menu