Ugens gode historie: Roskilde Gruppe på Ungdomsøen med spejdere i alle aldre

Ungdomsøen havde i weekenden besøg af en stor flok glade spejdere, forældre og ledere til aktivt samvær og mange fælles oplevelser.

Roskilde Gruppe havde inviteret alle medlemmer og familier på tur til Ungdomsøen. Efter mange måneders Corona-nedlukning uden samvær og fælles oplevelser, var der meget at indhente, og gruppen havde arrangeret oplevelser til, hvad der skulle blive en helt fantastisk weekend på Ungdomsøen den 5. – 6. juni. De fleste af aktiviteterne var nogle, spejdergruppen selv havde arrangeret, mens andre blev lavet i samarbejde med Ungdomsøen. 

Roskilde gruppe beskriver selv turen sådan her:

Efter at være budt velkommen af øens bestyrer og frivillige, fik enhederne hurtigt indkvarteret sig i telte, shelters og sovesal, og lørdagens hårdt pakkede program begyndte:

Hurtigsejlads i RIBs, rappelling ned af fortets facade, tømmerflådesejlads med efterfølgende sauna, og EVOtag, som er en fysisk udgave af CS:GO-skydespil, der denne gang udspiller sig mellem rigtige kanonstillinger og betonklodser i stedet for bag computeren. 

For bævere, ulve og juniorer lavede SciencePiraternes Camp-gruppe desuden en masse spændende naturvidenskabs-eksperimenter. Det blev bl.a til ble-lyskæder, skumpølser, musik-instrumenter, og forsøg med balloner og kartoffelmel. Fortet gav også en fantastisk mulighed for at løbe orienteringsløb, hvor man bruger tre kort for at finde rundt i de 2,5 km lange gange, trapper, etager, rum og kanonstillinger. En rigtig “gå-på-opdagelsestur”.

Dagens program blev sluttet af med et klassisk lejrbål i amfiteatret, og bagefter blev der vinket farvel til de forældre, der ikke skulle overnatte på øen og derfor sejlede hjemad. Efterfølgende var der aftenhygge rundt omkring, hvor de enkelte enheder havde lyst til at slå sig ned. Dem, der ikke faldt i søvn med det samme, kunne nyde udsigten over et helt stille Øresund fra shelterne på toppen af øen. Sikke en dag!

Søndags-chill

Efter en lørdag med masser af action-aktiviteter blev det en næsten rolig søndag. Efter flaghejsning blev fortet brugt til en stor gang Jungle-stratego, hvor de to hold med hver 25-30 deltagere havde base i hver sin ende af øen. Herligt når der leges på tværs af alder.

Resten af formiddagen blev brugt på de aktiviteter enhederne ikke havde prøvet lørdag. Bæver, ulve og juniorer havde vandaktivitet med tømmerflåder, redningsveste, udspring, sauna, osv. mens spejder, senior og rover udforskede de sidste hjørner af fortet ved hjælp af O-løbskort.

Køkkenholdet knoklede med nedpakning, og vi fik efterhånden samlet både spejdere og grej på kajen til en stående sandwich-frokost. Efter nedtagning af flaget, fik vi sagt farvel til Ungdomsøen med et ordentligt spejder-råb på vej ud af havnen, og tilbage var blot en stille solskinstur til Nyhavn.

Vil du vide mere om en dag på Ungdomsøen?

Hvis du vil vide mere om Roskilde Gruppes erfaringer med denne tur, så skriv til roskildegruppe@gmail.com

Spejderhilsen
/Bo Møller

Om ungdomsøen

Ungdomsøen udspringer i rammerne af det gamle Middelgrundfort, som i 2015 blev erhvervet med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden og givet til Spejderbevægelsen. Siden da er øen blevet til hele Danmarks ungdomsø og er henvendt til alle unge, hvor de kan styrke sig i at blive aktive, engagerede og glade mennesker, som tager ansvar for hinanden, fællesskabet og udviklingen af vores samfund. Siden åbningen i august 2019 har unge brugt ungdomsøen som et kreativt åndehul, hvor de kan udvikle sig og eksperimentere. Der er et væld af muligheder, hvor du kan lave alt fra at opleve en madworkshop eller tage på sheltertur understjernerne til at arrangere en festival.

Der er plads til flere tusinde mennesker på det gamle fort, der med sine 70.000 kvadratmeter har både grønne og bakkede arealer, spisesale, storkøkken, sovesale, sheltere, et amfiteater, en lille strand og meget mere. Ungdomsøen har haft 30.000 besøg og afholdt flere end 200 ungeaktiviteter og bookinger, som er løftet af 500 frivillige og 44 samarbejdspartnere.

Læs mere om Ungdomsøen på ungdomsoen.dk

, , ,

Læs også

Menu