Spejderhjælpen er Spejdernes nødhjælpsfond, der hvert år samler penge ind til et u-landsprojekt.

Fonden hedder Spejdernes fond til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn. Fondens formål er at støtte projekter til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn i hele verden. Fondens midler tilvejebringes ved en årlig Spejderhjælpsuge, hvor spejderne mod betaling tilbyder en arbejdsindsats, der ubeskåret går til fonden. Spejderhjælpsugen er hvert år den sidste hele uge i september. 

Spejderhjælpen er en stor hjælp til spejdergrupperne for at realisere ‘Duty to others’ konceptet.

Spejderhjælpen starter nyt projekt for udviklingshæmmede børn i Ghana

”Alle børn fortjener en ven”.

Det er navnet på det nye projektsamarbejde mellem Spejderhjælpen, Landsforeningen LEV og Danske Handicaporganisationer (DH).

Danske spejdere skal tjene penge, der hjælper børn med udviklingshæmning i Ghana i at få sociale relationer.

Spejderne tjener penge ved eksempelvis praktiske opgaver som havearbejde, rengøring eller oprydning. Indtjeningen foregår primært i den årlige spejderhjælpsuge, den sidste hele uge i september.

Pengene går til en række forskellige indsatser i Ghana. Det kan eksempelvis være:

  • Aktiviteter for børn med udviklingshæmning arrangeret af lokale spejdere i Ghana
  • Oprettelse af såkaldte ’buddies’, der hjælper børn med udviklingshæmning i at skabe sociale relationer.
  • Oplysning om handicap i lokalsamfundene for at øge forståelsen for børn med udviklingshæmning

Spejderhjælpens formand, Marianne Karstensen, tror, at projektet også kan hjælpe spejdere i Danmark med at inkludere danske børn med handicap:

'Jeg kan ikke lade være med at stille mig selv spørgsmålet: Hvis ikke spejdere kan og vil tage ansvar for, at børn og unge med udviklingshæmning kan få en meningsfuld hverdag, hvem kan så? Jeg ser et kæmpe potentiale i dette samarbejde, som rækker vejen fra Danmark til Ghana og tilbage til Danmark igen'

Projektet i Ghana finder sted i perioden 2020-2022. Det sker med støtte fra Spejderhjælpen, som fra 2019 og tre år frem sender deres indtjente midler til projektet. 

På Spejderhjælpens hjemmeside finder du også aktivitetsmateriale udviklet til grupper og spejdere i forskellige aldersgrupper. Med aktivitetsmaterialet kan man lave klassiske spejderaktiviteter, mens man udvider kendskabet til det land projektet denne gang sender penge til. 

Sammen rykker vi verden - med vilje

Spejderhjælpen går hånd i hånd med KFUM-Spejdernes vision. Spejderhjælpens intentioner er jo netop at ‘’rykke verden med vilje’’ og hjælpe andre omkring os.

Husk på - det er ikke kun i u-landet, vi hjælper - vi hjælper jo også naboen med at få klippet hæk. Og på denne måde hjælper spejderne flere steder på én gang.

Fang os

KFUM-Spejdernes repræsentanter i Spejderhjælpens bestyrelse er Hanne Friis Kaas og Christian Asbjørn Andersen.

Læs mere på Spejderhjælpens hjemmeside eller på Facebook og Instagram