Foto: Christian Bloch Hansen

Danmark Spiser Sammen foregår i uge 17 og uge 45, og arrangeres af Folkebevægelsen mod Ensomhed.

I de sidste to år deltog mere end 30 spejdergrupper fra KFUM-Spejderne, og bød lokale på fællesspisning en aften i løbet af ugen. Samarbejdet er med til at understøtte KFUM-Spejdernes strategi om, at gruppen skal være lokale kraftcentre i lokalsamfundet. Og ved at invitere folk udefra ind kan man vise, hvad spejderarbejdet er, og måske tiltrække nye spejdere, samarbejdspartnere eller målgrupper. 

Inviter lokalområdet indenfor

En fællesspisning er en god lejlighed til at få ekstra opmærksomhed i jeres lokalområde og invitere potentielle spejdere indenfor.

Nogle grupper, som har holdt fællesspisninger i forbindelse med Danmark Spiser Sammen, vælger efterfølgende at invitere til flere fællesspisninger. Se evt. guiden til højre.

I skal huske at tilmelde arrangementet via www.danmarkspisersammen.dk, hvis I deltager. 

Bliv inspireret af Tunesien

Igennem KFUM-Spejdernes venskab med den tunesiske spejderbevægelse er kogebogen 'Tunesien på Tungen' blevet til. Bogen er til dig, der deltager i Danmark Spiser Sammen, og som vil imponere dine spisegæster med lækre retter fra det tunesiske køkken. 

Kogebogen finder du i en digital version ude til højre af denne side. 

Hæfte med gode råd

Download KFUM-Spejdernes hæfte fuld af gode idéer til at lave fællesspisninger

pdf imageDownload
'Tunesien på Tungen'

Bliv inspireret til lækker madlavning af det tunesiske køkken.

pdf imageDownload

En del af Folkebevægelsen mod Ensomhed

KFUM-Spejderne og over 80 andre forskellige organisationer, virksomheder, kommuner m.m. er gået sammen under Folkebevægelsen mod Ensomhed. Sammen arrangerer de blandt andet Danmark Spiser Sammen i uge 17 og uge 45 for at bringe mennesker sammen om et måltid mad. 

Visionen er at ingen i Danmark skal rammes alvorlig ensomhed.

Frivillige forpligtende fællesskaber 
I KFUM-Spejderne bidrager vi til folkebevægelsen med et børne- og ungdomsperspektiv og et fokus på en stærk, forebyggende indsats, der er baseret på frivillige forpligtende fællesskaber. 

KFUM-Spejderne er en del af Folkebevægelsen mod Ensomhed og støtter Danmark Spiser Sammen.

Læs mere om Folkebevægelsen mod Ensomhed her