Hele Danmarks Familieklub

I Hele Danmarks Familieklub giver vi hinanden overskud og fællesskab i hverdagen – og ikke mindst masser af god energi og smil på læben at gå hjem med. Vi laver Familieklubber fordi ingen familier skal stå alene, hvis de hellere vil være sammen med andre, og fordi vi tror på, at vi er #bedresammen. 

I Hele Danmarks Familieklub skaber vi fællesskaber ude i lokalsamfundene, hvor alle familier kan mødes og blive mødt i øjenhøjde. Et fællesskab, hvor familier kan hjælpe og støtte hinanden. Et fællesskab, hvor børn kan lege sammen, mens forældre kan snakke med hinanden over en kop kaffe, søge råd og støtte til hverdagens udfordringer og snakke om den nyeste TV-serie. 

Vi er eksperter i fællesskaber

Hos KFUM-Spejderne er vi eksperter i fællesskaber. Vi har lært det som bævere i bæverfamilien, i ulvebanden, i spejderpatruljen og i roverklanen. Derfor bidrager vi til at starte familieklubber op, for vi ved, at sammen kan vi rykke verden – med vilje!

En familieklub er bygget op omkring følgende fire elementer:

 • Måltidsfællesskab
 • Lege og aktiviteter
 • Støtte- og rådgivningstilbud
 • Brobygning

Henover et måltid mødes mennesker ligeværdigt og i øjenhøjde. Gennem leg og aktiviteter vil der være mulighed for familierne for at udvikle sig i fællesskab og have det sjovt sammen. Støtte- og rådgivningstilbud og brobygning hjælper familierne med at finde støtte i deres lokalsamfund gennem de bekendtskaber, de får i familieklubben.

Hele Danmarks Familieklub er et ambitiøst projekt, fordi vi drømmer om, at ingen skal stå uden for fællesskabet. KFUM-Spejderne er gået sammen med FDF og KFUM’s Sociale Arbejde om projektet, der er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. Sammen når vi bredt ud, og i løbet af fem år starter vi 175 familieklubber op i hele Danmark.

Uddannelse

Familieklubben er genkendelig fra spejderarbejdet. Familieklubberne drives af lokale frivillige kræfter i spejdergruppen eller i lokalområdet. Alle frivillige i Hele Danmarks Familieklub bliver inviteret til en gratis træningsdag hvert halve år, hvor de får uddannelse og inspiration sammen med andre frivillige fra hele landet.

Hvordan kan min gruppe være med?

Sammen med KFUM’s Sociale Arbejde og FDF laver KFUM-Spejderne Familieklubber over hele landet, og alle grupper kan være med.

I en familieklub er omdrejningspunktet aktivitet- og måltidsfællesskab. Aktivitetsfællesskaber kender vi fra det daglige spejderarbejde, hvor alle bidrager med dét, de er gode til. Det forpligtende fællesskab kan noget, og nu har I mulighed for at vise det til endnu flere.

Familieklubberne er en del af projektet Hele Danmarks Familieklub, som KFUM-Spejderne laver sammen med KFUM’s Sociale Arbejde og FDF.

Essensen ved at være medskaber af Familieklubben er tanken om at ville gøre en forskel og skabe større værdi for andre i lokalområdet. Du har mulighed for at lære nye mennesker at kende og indgå i nye fællesskaber. Der er mange forskellige måder, gruppen kan være med på. 

Helt grundlæggende har Familieklubben brug for: 

 • En Familieklubleder
 • Frivillige
 • Familier
 • Et sted at være

… og vupti, så har I en Familieklub. Det er helt op til jer, om I vil være i spejderhytten eller om I vil udforske lokalområdet gennem et samarbejde med fx den lokale skole. 

Hvor ser du dig selv i Familieklubben?

?

Du kan lide ansvar og har lyst til at gøre erfaring med et nyt og anderledes projekt, der inviterer ikke-spejdere med i fællesskabet.

Familieklub-leder

 • Familieklubben skal have en leder, som har ansvaret for familieklubben. Opgaverne ligner dem fra det daglige spejderarbejde. Opgaverne består i at koordinere med de andre frivillige i klubben, planlægge aktiviteter og sikre, at alle familier bidrager til fællesskabet.
 • Som familieklubbens leder får du træning, der sikrer, at du er klædt på til opgaven. Her får du kompetencer, som også kan bruges i andre sammenhænge. 

Hvem er du?

Du er fx rover, voksenspejder, forældre til en spejder, sidder i grupperådet, spejderleder.

?

Til dig, som har lyst til at tilbringe tid med din egen familie og være en del af et fællesskab med plads til alle.

Tag din egen familie med

 • Familieklubben skal bestå af familier med forskellige baggrunde. Du og din familie kan deltage i familieklubbens aktivitets- og måltidsfællesskab.
 • Du kan også kombinere det at tilbringe tid med din familie med en af de ovenstående roller.

Hvem er du ?

Familiespejder, forældre til en bæver, ulv eller junior.

?

Du har lyst til at tage del i et forpligtende aktivitetsfællesskaber. Samtidig har du kendskab til at planlægge og afvikle aktiviteter. 

Frivillig

 • De frivilliges opgaverne ligner dem fra det traditionelle spejderarbejde. Som frivillig skal du lave aktiviteter sammen med børn og familier. Du er med til at skabe de overordnede rammer sammen med klubbens  andre frivillige og klublederen.
 • Som frivillig får du træning, som består af workshops og opfølgning, det skal sikre at du klædt på til opgaven som frivillig i en familieklub.

Hvem er du? 

Du er rover, voksenspejder, forældre til en spejder, sidder i grupperådet, spejderleder

?

Du synes, det er et spændende  projekt, desværre har gruppen ikke de nødvendige ressourcer, men vil gerne være med til at gøre en forskel. 

Spejderhytten

 • Familieklubberne har brug for lokaler, hvor de kan mødes og lave aktiviteter og mad. I ønsker at stille hyttens faciliteter til rådighed.
Menu