Kursus

Fjeldsamariterkursus 2023

Kurset er en blanding af oplæg og praktiske øvelser Foto; Fjeldgruppen
Efter 4 års ufrivilligt Corona-ophold er der nu igen mulighed for at komme på kursus hos nogen af de sejeste nisser i kanen. Fjeldsamariterkurset er for alle jer ledere og friluftsinteresserede som gerne vil have styr på sikkerheden når tager på tur med andre

Fjeldsamariterkursuset er for turledere og samaritter, der skal med troppen, klanen eller kammeraterne på tur i fjeld og vildmark.

Har du helt tjek på, hvordan man skal forberede sig til en tur i vildmarken? Eller hvad de tidlige symptomer på kulde-væde chok er? Flytning og pleje af tilskadekomne under vanskelige forhold? Uanset om du planlægger en kortere eller længere tur, har du brug for viden og førstehjælpsfærdigheder. På kurset lærer du om de specielle udfordringer, du møder i en nødsituation på fjeldet og hvordan du bedst håndterer dem. Undervisningen foregår som en blanding af teori og praktiske cases.

Kurset fokuserer på, hvordan vi forbereder os inden en tur, hvilke ”udfordringer”, der er ved at stå med problemer i fjeldet/vildmarken, og hvordan vi tackler ulykken, når den er sket. Denne viden kan også bruges til andre aktiviteter, hvor der er langt til hjælp, fx kanosejlads eller sommerlejr i den tyndt befolkede del af Sverige/Norge.

Kurset gennemgår problemstillinger ved førstehjælp i fjeldet/vildmarken, såsom at:

  • Varetage den sikkerhedsmæssige del af fjeldturens planlægning på betryggende vis
  • Varetage uddannelse af fjeldturens øvrige deltagere mht. forebyggelse af skader, tilkaldelse af hjælp og forebyggelse af kuldevæde-chok mm.
  • Vurdere, hvornår en situation kan klares af gruppen selv, og hvornår der er behov for kvalificeret hjælp udefra
  • Afgøre hvad en fjeldførstehjælpskasse, alt efter turen og deltagernes behov

Instruktørteamet har baggrund inden for sundhed, førstehjælp, redning, krisestyring, mm. Teamet har desuden erfaring inden for ski, kano, gletscher, sejlture, bjergbestigning og meget mere. De fleste har været instruktører i teamet i mere end 10 år og kan stoffet til mindste detalje.

Forhåndskrav:

Da undervisningen bygger videre på dine almindelige førstehjælpsfærdigheder, er det en forudsætning for at deltage, at du har gennemført Røde Kors 12-timers førstehjælpskursus (eller tilsvarende) indenfor de sidste tre år. Om muligt anbefaler vi, at I tilmelder mindst to ledere fra samme lederteam for at få mest muligt ud af kurset og bedst kunne omsætte læring til praksis. Ved en rigtig ulykkessituation vil der være to ledende nøgleroller som skal besættes og her er samarbejdet mellem de to ekstremt vigtigt.

Fjeldgruppen er en frivillig tværkorpslig forening for friluftsinteresseret spejdere. Fjeldgruppen består af lige dele KFUM og DDS spejdere.

Fra
17. marts 2023 19:00
Til
19. marts 2023 15:00
Max deltagere
24
Arrangeret af
Fjeldgruppen
Sted
DDS Jyllinge Gruppe
Adressse
Skovbrynet 4, 4040 Jyllinge
Skriv til
Telefon
Menu