Vi spejdere har et mål, som er virkelig stort. Vi vil nemlig bygge en bedre verden. Ikke bare en bedre hverdag, et bedre Værløse, Vejle, Vedbæk eller Vestsjælland, men en bedre verden.

Byg en Bedre Verden

Målet er så stort, at man ikke kan andet end at blive fuld af inspiration, når man tænker på det. Men samtidig kan det også let tage pusten fra en. For hvordan bygger man verden bedre på et spejdermøde en tirsdag aften? Hvordan ved man, at man har bygget en bedre verden, når man sidder i bussen på vej hjem fra weekendens hyttetur?

Et af svarene er naturligvis, at vi gennem vores møder og ture udvikler ansvar hos børn og unge. Og at vi derved gør dem i stand til at tage bedre vare på verden omkring os. En del af dette arbejde handler om at vise vores spejdere, hvordan de allerede i en ung alder kan tage ansvar og bidrage til, at verden bliver et lidt bedre sted. Og her kan FN’s verdensmål, som dette materiale baserer sig på, være en inspiration.

Mærket er udviklet af en projektgruppe under Spejderne. Du kan finde mere om mærket på https://spejderne.dk/projekter/bedre-verden/. Her er du også finde alt aktivitetsmateriale og se, hvor du kan købe mærket.