Nye opgaver
Generalsekretær, Ole Buch Rahbek, får flere strategiske opgaver, herunder at implementere beslutninger fra hovedbestyrelsen og styrke koordineringen mellem distriktschefer, ansatte og hovedbestyrelsen.
Samtidig flyttes flere driftsopgaver til korpskontoret, herunder projektledelse af landsmøde, landstræf og DM i Spejder. Ligeledes vil kommunikation og branding fremover blive håndteret af ansatte på korpskontoret i stedet for af frivillige, hvilket skal sikre en stærkere og mere sammenhængende kommunikationsindsats.
Nye roller
Ovenstående betyder, at udviklingskonsulent Sus Lynge Dahl flyttes til kommunikationsteamet som kommunikationskonsulent fra 1. november og får ansvar for at styrke kommunikationen mellem lokale grupper og korpset. Hun vil samtidig blive personaleleder for GEÅ-spejdere på korpskontoret.
Kommunikationschef, Marie Oland Tanggaard, får et tydeligere mandat som personaleleder for kommunikationsteamet og træder samtidig ind i ledelsesteamet for at styrke det strategiske kommunikationsfaglige samarbejde.
Ny udviklingschef
I forlængelse af chefkonsulent Jakob Frosts opsigelse inden sommerferien er der ansat en ny udviklingschef, som får ansvar for ledelsen af udviklings- og projektkonsulenter samt struktureringen af gruppeopgaver.
Fra den 1. december tiltræder Peter Lentz som udviklingschef. Han har været ansat i KFUM-Spejdernes som udviklingskonsulent i en årrække og har et indgående kendskab samt et grundig blik for den strategiske retning for KFUM-Spejderne som organisation såvel som for korpskontoret. Peter bliver samtidig personaleleder i udviklingsteamet.
Med denne nye rolle vil korpset have fire selvorganiserende teams, som selv står for planlægning og udførelse af opgaver, men med støtte fra ledelsen og hovedbestyrelsen.
Fire styregrupper fremover
I samme ombæring har hovedbestyrelsen også valgt at samle styregruppernes arbejde i fire styregrupper frem for de tidligere syv. De nye styregrupper vil være:
En styregruppe, der arbejder med uddannelse og program: Styregruppens fokus bliver at understøtte kvalitet i de ugentlige spejdermøder. Det fremtidige fokus med at tage på uddannelse, er således, at man bliver rustet og motiveret til at lave spejdermøder i spejdergruppen.
En styregruppe, der arbejder med distrikter: Styregruppens fokus bliver at understøtte distriktsstabe til at bedrive ledelse overfor distriktets spejdergrupper.
En styregruppe, der arbejder med grupper og gruppeledelse: Styregruppen har fokus på at KFUM-Spejderne skal være et sjovt og attraktivt sted at være frivillig.
En styregruppe, der varetager KFUM-Spejdernes internationale forpligtelser: Herunder eksempelvis deltagelse i demokratiske forsamlinger i verdensspejderbevægelsen og implementering af internationale spejderværktøjer i Danmark.