Ny stor bevilling til Fremtidens Spejderhytter

Den A.P Møllerske Støttefond bevilger yderligere 60 millioner kroner til projektet ’Fremtidens Spejderhytte’.

Fremtidens spejderhytte
Fremtidens spejderhytte

Det bringer det samlede beløb, som Fonden har doneret til projektet op på 140 millioner kroner, der går til bæredygtig renovering af spejderhytter samt uddeling af nye hytter til foreninger i hele landet.

Rundt om i Danmark står over 1.200 spejderhytter og kredshuse, hvoraf mange er slidt ned efter årtiers brug af de mere end 100.000 børn og unge, der ugentligt bruger hytterne som base for sjove og udviklende friluftsaktiviteter.

Tilsagnet om de mange ekstra millioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond bringer stor glæde hos FDF og spejderbevægelsen. Generalsekretær i KFUM-Spejderne, Ole Buch Rahbek, siger:

Interessen blandt KFUM-Spejdernes grupper for at få nye spejderhytter har været stor. Der skal derfor lyde et stort tak til fonden for at gøre det muligt, så endnu flere børn og unge nu kan se frem til at opleve glæden ved helt nye, moderne faciliteter, som vil styrke deres spejderoplevelser,” siger Ole Buch Rahbek. 

Oprindeligt havde Den A.P. Møllerske Støttefond doneret 80 millioner kroner til bæredygtig renovering af en række ældre hytter samt til udvikling og uddeling af Fremtidens Spejderhytte.

Interessen for projektet har været overvældende. Mange spejderforeninger og FDF-kredse har allerede fået støtte til at renovere deres hytter, og mange har søgt  om at modtage Fremtidens Spejderhytte. Derfor har Fonden besluttet at øge bevillingen med 60 millioner kroner til i alt 140 millioner kroner. Dermed bliver det muligt at imødekomme flere ansøgninger, og det vil blive offentliggjort til august, hvem og hvor mange foreninger, der kommer til at modtage en ny spejderhytte. Uanset den nye bevilling er det dog ikke alle, der har søgt om et eksemplar af hytten, som har kvalificeret sig til at modtage en.

De nye spejderhytter er udviklet på foranledning af Den A.P. Møllerske Støttefond i et tæt samarbejde med spejderbevægelsen og FDF. Som en del af arbejdet har spejdergrupper og FDF-kredse i hele landet haft mulighed for at bidrage med viden om, hvordan den ideelle spejderhytte kan se ud, og hvilke aktiviteter den skal understøtte. På den baggrund afholdt Fonden en arkitektkonkurrence, som blev vundet af arkitektfirmaet LETH & GORI A/S i samarbejde med Rønnow Arkitekter A/S og VEGA Landskab.

Vinderprojektet kaldes ’Fremtidens Spejderhytte’ og er en bæredygtig nytænkning af den klassiske spejderhytte i både form og funktion. Hytten åbner sig mod omgivelserne, trækker naturen ind og inviterer hyttens brugere til at være udenfor. Hytten, der primært er bygget af træ, er kompakt og rummer de mest nødvendige basisfunktioner for en spejderforening.

For yderligere informationer

Kontakt Bue Heckmann, kommunikationsansvarlig i foreningen Spejderne, mail: Bue.heckmann@spejderne.dk tlf: 81 88 47 91

Læs også

Menu