Mød de fire nye GEÅ-spejdere

KFUM-Spejderne har skrevet kontrakt med fire unge, der efter sommerferien kan kalde sig Giv et år-spejdere 2024/2025. Mød dem her.

GEÅ
Foto: Ole Thye Gram

Mikkel, Houens Odde Spejdercenter

Mikkel skal være GEÅ på Houens Odde. Han er 21 år og kommer fra Grindsted i Syddanmark. For halvandet år siden flyttede han til Herning efter en ny læreplads. Her blev han hurtigt medlem og seniorleder i Vilbjerg/Timring gruppe. Han blev i foråret færdig som maskinsnedker.

Mikkel er desuden en del af Distriktsklanen Hedelærkerne og har deltaget på nogle af korpsets ungdomskurser.

Noget af det, jeg elsker ved spejder, er samarbejdet man kan skabe, oplevelserne man får, men allermest fællesskabet, man bliver en del af, og de nye mennesker man lærer at kende. Som Giv et år- spejder ser jeg mest frem til den erfaring, jeg håber at få, samarbejdet med kolleger, og det jeg kan bidrage med.

Sille, Houens Odde Spejdercenter

Houens Odde får også fornøjelsen af Sille. Hun er 20 år og har været spejder i 15 af dem. Hun er både spejderleder i Hørby-Dybvad gruppe og Gærum gruppe, hvor hun i begge grupper er leder for seniorspejderne. Sille sidder som DTU (Distriktets Uddannelsesansvarlige) i Østvensyssel distrikt. Derudover holder hun meget af at holde spejderkurser for både børn og voksne. Sille vandt i 2019 titlen som årets ungeleder igennem spejder.

I hendes hverdag arbejder hun lige nu på et plejehjem, mens hun i sin fritid er samarit.

Jeg glæder mig mest til at opleve en hverdag hvor jeg kan fokusere 100% på spejderarbejdet. Jeg glæder mig til at udvikle mine kompetencer både fagligt og socialt.

Ea, GEÅ-Aktivivitet og udvikling, Spejdercenter CPH

Ea bor på Lolland 50 meter fra hendes spejdergruppe, hvor hun har været spejder i snart 12 år, hvoraf hun har været bæverleder i fire år. Ea går lige nu på STX i Nykøbing F. på 3. år, men kan godt lide at bruge tiden uden for skole på at være fysisk aktiv eller fordybe sig i en bog.

Ea har igennem sine år som spejder været på næsten alle KFUM-spejdernes kurser.

Alle mine spejderoplevelser har været med til at skabe og udvikle den person, jeg er blevet til, og jeg glæder mig vildt meget til nye oplevelser som GEÅ-spejder.
Jeg glæder mig til at jeg skal starte som GEÅ-spejder og kunne fordybe mig i spejder på en helt ny måde, samtidig med at jeg kan give noget tilbage til spejderverdenen, som har givet mig en hel del.

Kirstine, GEÅ-Kommunikation, Spejdercenter CPH

Kirstine startede, da hun gik i 2. klasse, som spejder i Søborg gruppe, hvor hun gennem tid på både efterskole og kostskole stadig var tilknyttet.

Kirstine bor nu i Holbæk efter at have taget tre år på Oure kostgymnasium og et år på Brejning Efterskole. På Brejning nød hun at have spejderfællesskabet omkring sig og blev gennem projektlederuddannelsen engageret i at skabe projekter. Kirstine er lige nu deltidsansat hos Baptistspejderne i Holbæk, hvor hun hjælper dem med aktivitetstilbud til lokale SFO’er samtidig med, at hun er i gang med planlægningen af hendes første kursus.

GEÅ giver bare så mange muligheder for at udvikle mig fagligt og personligt, samtidig med at jeg at jeg giver tilbage til en organisation, som har givet mig så meget igennem min barndom.

, ,

Læs også

Menu