Guidelines for takeover på KFUM-Spejdernes Instagram

Skal du låne KFUM-Spejdernes Instagram-konto, er der nogle få regler, som skal overholdes. Samtidig finder du gode råd til, hvordan du giver både dig selv og dem der ser med en god oplevelse.

Når du låner kontoen, modtager du inden din takeover koden til profilen, som du skal bruge til at logge ind med. Det er vigtigt, at du passer godt på koden og ikke deler den med andre. Husk også at logge ud efter din takeover.

Før du går i gang

Inden du lægger det første op på Instagram, er det vigtigt, at du læser guiden her igennem. Så er du godt klædt på til at lave en vellykket takeover, som både giver mening for dig og KFUM-Spejdernes følgere.

Vær opmærksom på, at flere kan låne kontoen på samme tid. Det er ofte i forbindelse med ferier, at der er run på kontoen. I så fald vil det stå i mailen, som du modtager inden takeover, at du deler kontoen med andre.

1. Husk at byde pænt velkommen

Når du overtager kontoen, er det vigtigt at du/I præsenterer jer selv, så dem der følger med ved hvem der har overtaget profilen. Start derfor altid men en introduktion:

  • Hvem er I/du?
  • Hvor længe I/du overtage kontoen?
  • Hvad man kan forvente at se, hvis man følger med?

2. Spændende indhold undervejs

Nu gælder det om at vise alt det spændende arbejde, som er i gang. Der er mange måder at gøre det på. Du kan bruge små videoer, lægge historier på storien eller tage billeder. Husk, at dem der følger med derhjemme, ikke nødvendigvis har samme indblik i aktiviteterne som dig. Derfor må du gerne forklare, hvad der sker på filmen og billederne. Det er ikke sikkert at alle fx ved at ‘PL’ står for patruljeleder.

Har du flere billeder af samme aktivitet eller løb, kan du med fordel samle dem i en eller flere stories. Overvej samtidig, hvor ofte du slår noget op i stories på kontoen. Fem-otte stories fordelt udover hele dagen kan være fint til et arrangement, mens andre måske kan få fortalt det hele gennem to stories. Her er I eksperterne – men husk at folk ikke skal drukne i ti stories omkring kage-pausen.

Stories ligger på profilen i 24 timer, hvorefter de forsvinder. Herefter vil man kun kunne se jeres stories hvis I gemmer den i højdepunkterne.

For at profilen ikke drukner i højdepunkter, fra alverdens arrangementer – må I IKKE lave jeres egen højdepunkt på profilen. Der er lavet et højdepunkt ‘Takeover’, hvor I kan lægge jeres stories ind.

Eksempel på content undervejs → disse billeder kunne godt bruges i story med en god kort forklarende tekst.
* I kan også gøre brug af de forskellige funktioner, som quiz, meningsmåling, spørgsmål mm. som Instagram har af muligheder i story. 

3. Indhold til profilen

Takeover opslag er super hyggeligt, men kommer slet ikke til sin ret på profilen eller på instagram generelt. Derfor ser vi gerne, at I holder jer til at lave storie og reels.

Reels er oplagt til et tilbageblik, en masse billeder, en sjov trend eller noget som i tænker kunne være fedt for andre spejdere at se. 

Så drop opslaget og giv den i stedet gas med reels.

Brug eventuelt disse hashtags på opslaget, så det bliver bredt bedre på instagram.

#virykkerverden #voresbidrag #spejder #spejderliv #endagienspejdersliv #friluftsliv #outdoor #scout #kfumspejderne #værberedt #enspejderhilsen
Indsæt gerne #-hashtags der siger noget om det I laver ex. #bålmad #kursus #løb #stjerneløb #heik mm. 

I kan også med fordel tilføje den lokation som I er på, ved jeres takeover, så vores/jeres modtager har mere indsigt i, hvad det hele handler om.

4. Sig pænt farvel

Når du er færdig med at låne kontoen, så husk at sige farvel for denne gang. Dette gør det både nemt jer at vise hvornår I er færdige, men også for en potentiel ny takeover at vide at profilen er ledig.

Hvad må du lægge op?

I udgangspunktet må du lægge det meste op på vores Instagram. Er du i tvivl om et billede eller video er passende på KFUM-Spejdernes instagram, bør du ikke lægge det op. Derudover må du ikke lægge materiale på KFUM-Spejdernes instagram, som indeholder:

  • alkohol
  • rygning
  • nøgenhed
  • generelt kompromitterende indhold

Generelt skal indhold på KFUM-Spejdernes instagram leve op til KFUM-Spejdernes værdier og normer. Det betyder blandt andet, at spejderne overholder sikkerhedsreglerne ved fx vand- og klatreaktiviteter. Er du i tvivl, om materialet hører til på KFUM-Spejdernes instagram, bør du ikke lægge det på. Brug altid din sunde fornuft!

Husk derudover, at du altid skal have lov til at lægge materiale på Instagram. Sørg for, at der er fototilladelser på spejdere og ledere og evt. pårørende. Husk også, at det kræver tilladelse at lægge portrætter/billeder, hvor én eller flere personer er i fokus, op. Situationsbilleder og billeder med fokus på aktiviteten er dog helt i orden. Respekter dog altid ønsker om ikke at være på billeder. 

Rigtig god fornøjelse!

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte kommunikation@kfumspejderne.dk.

Læs også

Menu