Nyt værktøj til inddragelse af forældre

Den udstrakte hånd er et værktøj, der kan gøre det nemmere for jer som ledere at håndtere henvendelser fra forældre, der gerne vil hjælpe til.

Foto: Johny Kristensen


“I må sige til, hvis jeg kan hjælpe med noget?”


Måske har du hørt sætningen her før og måske har du oplevet, at selvom det varmer, at forældre viser interesse for spejder og gerne vil give en hånd, kommer spørgsmålet ofte på et dårligt tidspunkt. Men hvordan griber man så lige sætningen, hvis du står og er i gang med at gøre klar til dagens spejdermøde? 

‘Den udstrakte hånd’ er et værktøj, der skal hjælpe jer som ledere med at sikre, at forældrenes udstrakte hænder bliver grebet – også når mødet kører, og I har travlt med at holde mødet. Med ‘Den udstrakte hånd’ er det muligt nemt og hurtigt at gribe sætningen og på den måde øge gruppens chancer for at få flere frivillige. Alt, gruppen skal gøre, er, at sammensætte en ‘Mikroliste’ af småopgaver som enhver interesserede kan udføre samt i gruppen at beslutte hvem der er hovedansvarlig for at følge op på henvendelser. Når gruppen har sammensat en Mikroliste kan I vælge, at hænge en plakat op hvor der står hvilket nummer den interesserede skal sende en sms til med kontaktinfo og hvornår på dagen vedkommende bedst kan fanges på. Det giver dig og resten af ledergruppen mulighed for at henvise til noget konkret. Hvis der er tid, er der også mulighed for at trække på ‘Mikrolisten’ i øjeblikket og aftale med den interesserede hvad og hvornår vedkommende kan udføre en af opgaverne. Hvordan I faciliterer ‘Mikrolisten’ i jeres gruppe og størrelsen på opgaverne – er helt op til jer. I har måske allerede meget arrangeret forældre så i nemt kan få det op og køre, mens andre måske skal starte i det små, for at få forældrene med – eller omvendt.

Gode relationer til gavn for gruppen

Formålet med ‘Den udstrakte hånd’ er at give interesserede mulighed for, i et roligt tempo, at komme ind i jeres fællesskab. Dette kan gøres nemmere og mere overskueligt gennem småopgaver fra ‘Mikrolisten’, det kan eksempelvis være at slå græs, vaske op, sy betræk eller assistere til et spejdermøde. Når interesserede udfører småopgaver, får de mulighed for at se og opleve hvad spejder er og kan, mens I får muligheden for at opbygge en relation med den enkelte. En relation som kan resultere i nye og engagerede frivillige. 

Find det her

Information omkring ‘Spejdermødet’ finder du her. Her finder du også Mikrolisten, under ‘Inddragelse af forældre’. Se også en skabelon af, hvordan en ‘Mikroliste’ kan se ud. Den kan justeres, så den møder netop din gruppes behov. Du kan også klikke ind på værktøjer og finde andre redskaber, som kan understøtte din gruppes rekrutteringsindsats. 

Læs også

Menu