Den Gode Historie: Verdens Jamboree i Sydkorea bød på smil og vilde oplevelser

430 danske spejdere rejste denne sommer 7.925 kilometer rundt om jorden til Sydkorea for at deltage i den 25. World Scout Jamboree. Det var en tur med en masse gode – og til tider – uventede oplevelser.

 • Jamboree 2023
  Foto: Ida Buchhhave
 • Jamboree 2023
  Foto: Ida Buchhave
 • Jamoboree 2023
  Foto: Ida Buchhave
 • Jamboree 2023
  Foto: Ida Buchhave
 • Jamboree
  Gyeongbokgung Palace
 • Jamboree 2023
  Vandpassage downtown Seoul.

World Scout Jamboree afholdes hvert 4. år af verdensspejderorganisationen (WOSM) for spejdere i alderen 14 til 17 år. Værtskabet for jamboreen går på skift, og i år gik turen til Sydkorea, og mere præcist til SaeManGeum. 

Du har helt sikkert allerede hørt om jamboreen fra medierne, grundet den tyfon, der ramte Sydkorea, mens jamboreen fandt sted. En oplevelse, der bestemt har givet en masse spejdere en vild historie at fortælle, da vi for knap tre uger siden landede i Danmark igen. Men jamboreen var så meget mere end besøget af en tyfon.

Turen går til Seoul

Den 24. juli gik turen til Seoul, hvor vi sammen med de andre danske spejdere brugte de første dage af den rundrejse, vi skulle på inden, vi bevægede os mod selve jamboreen. Vores jamboree oplevelse bestod af otte dages rundrejse i henholdsvis Seoul og Seoraksan, efterfulgt af 11 dages jamboree i SaeManGeum samt et par rejsedage.

Seoul tog imod os med et varmt kram, så man hurtigt kunne mærke sveden løbe ned at ryggen ;)) I Seoul gik dagene med at få oplevet kulturen i den by, hvor traditionsrige templer er nabo til nybyggede skyskrabere. 

I Seoul besøgte vi en række seværdigheder, som War Memorial of Korea, National Museum of Korea og Gangnam Style statuen.

Turen gik også forbi Starfield Library, som er et af verdens mest fotograferede biblioteker.

Måltiderne var en oplevelse i sig selv, der senere blev komplimenteret med et madlavningskursus.

Namsantårnet fik et besøg. Her ses udsigten over Seoul og Han River, som er den flod der løber gennem Seoul.

I 34 graders varme er en kold tur med metro tiltrængt, trods de mange mennesker, der har fået samme ide!

Sydkorea tog rigtig godt imod os. Her ses bl.a. en kæmpe plakat fra Verdens Jamboreen på en regeringsbygning ved Gyeongbokgung.

Seoraksan og Sokcho

Efter tre spændende dage i Seoul, bevægede vi os mod Seoraksan nationalpark, hvor vi brugte de næste fire dage, inden vi skulle bevæge os mod jamboreen. Seoraksan nationalpark, ligger lidt uden for byen Sokcho. Sokcho er en havneby på østkysten, som grænser op til det Japanske Hav.

Seoraksan nationalpark bød på flot natur og gode udsigter – samt gennemsvedte trøjer.

I nationalparken ligger et gammelt tempel, hvor bestemte traditioner holdes ved lige. Her vasker vi fx vores hænder, inden vi bevæger os ud af templet.

Når man kommer en trop af 40 mennesker, der skal spise samme sted, oplever man en vild taknemlighed, samtidig med at man får en madoplevelse, der ikke altid falder i alles smag.

De lokale, vi mødte på vores tur rundt, forsøgte på bedste måde, trods en sprog barrikade, at fortælles os om de ting, vi så og oplevede.

World Scout Jamboree

En oplevelsesrig rundrejse senere, gik turen mod SaeManGeum og den 25. World Scout Jamboree. Undervejs havde vi en overnatning på et campus i Iksan, inden vi den 2. august ankom til lejren.

Alle underlejre var navngivet efter tidligere verdenslejre. Her ses Trop 1 foran deres underlejr, der er navngivet efter den 2. Verdens Jamboree, som blev afholdt i Ermelunden i Danmark.

Alle troppe fik deres egen lejrplads med to fællestelte samt et telt pr. 2 mand. Lejren er bålfri, hvilket betyder at madlavning sker på gasblus. Pionering er ikke så brugt i Sydkorea, så vi blev i stedet udstyret med borde og stole samt et par bambuspinde, vi kunne bruge til at pionere en indgangsportal.

Jamboree – men nu i Seoul

Efter en lille uge, blev lejren flyttet til Seoul, grundet den tyfon, der få dage efter var sat til at ramme Sydkorea. Vi blev indlogeret på et hotel i Seoul, og fik derved mulighed for at opleve mere af Seoul. I modsætning til vores første besøg, var byen nu præget af en masse spejdere i lejrhumør. Det betød oplevelser med fælleslejrbål og bytning af mærker i nogle nye rammer.

Den sidste dag blev afslutningslejrbålet traditionen tro afholdt. Men i stedet for at foregå på en græsplæne i SaeManGeum, blev det nu afholdt på Seoul World Cup Stadium. Afslutningsceremonien blev efterfulgt af en k-pop koncert.

Det kan noget helt specielt, når omkring 40.000 samles. Oplevelsen bliver kun vildere, når man gør det på et stadium og deler deltagerne ind efter lande.

Alle blev udstyret med et lys, som gjorde stadionet levende.

Hvis du kunne tænke dig at se mere fra denne Jamboree eller andre internationale lejre med dansk deltagelse, så hop ind og følge Danish Contingent, som er den officielle facebookside for den danske deltagelse i Verdensjamboree og Moot.:

, ,

Læs også

Menu