Mød de nye kommende GEÅ-spejdere

KFUM-Spejderne har skrevet kontrakt med fire unge spejdere, som efter sommerferien kan kalde sig GEÅ-spejdere. Mød dem her.

Betina, Houens Odde Spejdercenter

På Houens Odde Spejdercenter skal Betina være GEÅ. Hun er 17 år og bor i Nordjylland. Til dagligt går hun i gymnasiet og bliver student denne sommer. Udover at gå i gymnasiet kan hun godt lide at være sammen med sine venner, særligt i naturen. Betina har været spejder i 12 år, og holder særligt af at tage på kurser, men også at afholde kurser.

Inden gymnasiet, gik hun på Brejning Efterskole, hvor hun fik smag for adventurespejd løb, som hun stadig dyrker. På Brejning Efterskole tog Betina en projektlederuddannelse, som gav hende lysten til at udforske alle de muligheder, der er inde for at tage forskellige typer af ansvar.

”Da jeg fandt ud af, man kunne få jobbet som GEÅ’er måtte jeg bare søge det. Det lød som det helt perfekte job for mig, og jeg glæder mig.”

Victor, Houens Odde Spejdercenter

Houens Odde Spejdercenter får også fornøjelsen af Victor Bäcklund Andersen, som er 19 år og kommer fra Nr. Lyndelse. Han har de sidste to år arbejdet hos Bramstrup Gods, fuldtid siden studentereksamen i sommeren 2022.

Til sommer har Victor 12 års spejdererfaring, hvor han alle år har været tilknyttet KFUM-spejderne i Nr. Lyndelse. Her har han været leder for ulvene i 6 år og været tropsleder de sidste to år.

”Jeg elsker at være spejderleder, og det er en glæde for mig at give tilbage, det som jeg fik af mine ledere som ulve- og tropsspejder. Derudover har jeg været gennem adskillige kurser hos KFUM-spejderne, der har været med til at forme mig som spejder og menneske”.

Udover det daglige spejderarbejde er Victor medlem af Danehof distriktsstab, hvor han bl.a. har planlagt og udført distriktsturnering og skal gøre det igen i år.

Foto: Privat

Ida, GEÅ-Kommunikation, Spejdercenter CPH

Ida er fra Randers, hvor hun er tilknyttet Vorup-Kristrup gruppe på 14. år. Ida afslutter til sommer 3g fra HTX Randers, hvorefter hun skal bruge sin sommer i Sydkorea på Verdensjamboree som tropsleder.

På sidelinjen af skolen, planlægger og afholder Ida kurser for både KFUM-Spejderne og Det danske spejderkorps. Og så har du måske allerede set Ida på KFUM-Spejdernes Instagram, hvor hun fungerer som en del af Ungeredaktionen.

”Jeg glæder mig til at blive en del af et kommunikationsteam og dermed være med til at arbejde og udvikle på KFUM-Spejdernes både interne og eksterne kommunikation. Jeg håber, at jeg kan være med til at dele det gode spejderarbejde og samtidig udvikle mine egne kommunikative færdigheder.”

Foto: Privat

Freja, GEÅ-Aktivivitet og udvikling, Spejdercenter CPH

Freja har været engageret flere steder inden for spejderverdenen, bl.a. kursus på distrikts- og korpsplan, som leder hos forskellige enheder og aktiviteter på Spejdernes Lejr. Hun har lavet Diamant og skal lave Diamant Extrem til efteråret.

Også i projektet SciencePirater har hun været aktiv og udviklet aktivitetshæftet, produceret videoer, og lavet aktiviteter og science show til SL22.

“For mig har spejder været det sted, hvor jeg har været allermest mig selv med alle mine idéer og finurligheder. Derfor er jeg glad for at kunne give noget tilbage spejderverdenen. Jeg synes, at det er skønt, at jeg har fået mulighed for at udvikle min spejderkarriere ved at blive giv-et-år spejder. Jeg glæder mig til at undersøge spejderarbejdet fra en ny vinkel og håber, at jeg kan sætte mit præg på det, der sker på korpskontoret. Jeg håber på at finde et fedt projekt at arbejde med”.

Lige nu går Freja på Silkeborg Højskole, hvor hun indtager Søhøjlandet med friluftsliv bl.a. i havkajak.

, ,

Læs også

Menu