Den gode historie: I Føtex Holbæk kan du give panten til Tuse Bjerg Spejderne

Vidste du, at din lokale Føtex kan bestemme, hvem man kan donere til, når man bruger pantmaskinen? Nej? Det vidste Merete Helms fra Tuse Bjerg Spejderne heller ikke – men det gør hun nu.

Foto: Tuse Bjerg Spejderne

Føtex i Holbæk har bestemt, at man fra midt-marts og ét år frem, kan give sin pant til KFUM-Spejderne i Tuse Bjerg, når man trykker på donationsknappen på pantmaskinen. Samarbejdet kommer ikke ud af ingenting. Varehuschefen i Føtex Holbæk er nemlig selv forælder til en spejder, og han har i den forbindelse indgået aftalen for at hjælpe gruppen økonomisk. Merete Helms, enhedsleder hos Tuse Bjerg Spejderne, er meget glad for aftalen og fortæller: “Vi vil gerne holde kontingentet i ro, og når vi får sådan en aftale, så bliver det lettere for os at gøre det. Vi opfordrer vores forældre til at hjælpe de steder de kan, og vi bliver ligeså glade, hvis en forælder vil slå græs eller pudse vinduer.” 

Ordningen arbejder passivt  

Nu hvor aftalen er trådt i kraft, gælder det om at gøre holbækkerne opmærksom på den, så spejderne kan få god gavn af ordningen. For at sprede kendskabet har Føtex Holbæk lagt informationen op på deres Facebookside, og Tuse Bjerg Spejderne har skrevet det i deres forældregruppe, fortæller Merete. Senere vil de også skrive om ordningen i diverse Facebookgrupper for byen og lave sponsoreret opslag på Facebook. Når ordet om aftalen er kommet ud, kræver det ikke mange flere kræfter fra spejdernes side af, og det er en af de store fordele ved aftalen, påpeger Merete:

“Det er helt fantastisk at have sådan en ordning, der bare arbejder passivt for en, uden at man skal lægge en masse frivillige timer i det. Man skal ikke samle 10 forældre til at arbejde, som når man samler skrald fx.” 

Kontingentet skal holdes i ro

Tiden må vise, hvor meget pant, der bliver doneret til gruppen, da det kan variere meget. På trods af uvisheden om størrelsen på beløbet, er gruppen dog klar over, hvad pengene skal bruges til:

“Vi skal fortsætte vores mange aktiviteter med spændende ugentlige spejdermøder, oplevelsesrige weekender og sjove sommerlejre – det kan vi gøre uden at ændre på kontingentet, selvom om rigtig mange ting er steget i pris det seneste års tid. Dermed er pengene med til at sikre, at alle har mulighed for at være spejder.” 

Aftalen kan inspirere andre spejdergrupper 

Merete er ikke kun begejstret for aftalen, fordi den hjælper Tuse Bjerg Spejderne, men også fordi den kan vise andre spejdergrupper, at der kan være muligheder for samarbejde i deres lokalområde.

“Det er en rigtig fed lokal måde at blive anerkendt på og få den her eksponering af frivilligt arbejde. Og måske andre bliver opmærksomme på, at lokale supermarkeder eller byggemarkeder kan have de her muligheder”, siger hun. 

Skal I være den næste gode historie?

Det er altså bare at komme ud og spørge rundt i jeres lokalområde, om de vil støtte jeres gruppe på den ene eller den anden måde. Og hvis I får – eller allerede har – stablet et super samarbejde på benene, vil vi meget gerne høre om det på kommunikation@kfumspejderne.dk.

Skal I være den næste gode historie?

Hvis I, ligesom Tuse Bjerg Spejderne, har stablet et godt samarbejde på benene, eller I har en anden inspirerende historie, vil vi meget gerne høre om det. Skriv til os på kommunikation@kfumspejderne.dk, så kan det være I blive den næste gode historie.

Læs også

Menu