Fire nye unge klar til et år som GEÅ

KFUM-Spejderne har ansat fire nye GEÅ’ere, som starter deres giv-et-år tilværelse efter sommerferien på henholdsvis Houens Odde og Spejdercenter CPH i København. Mød dem her.

Fire nye unge klar til et år som GEÅ

KFUM-Spejderne har ansat fire nye GEÅ’ere, som starter deres giv-et-år tilværelse efter sommerferien på henholdsvis Houens Odde og Spejdercenter CPH i København. Mød dem her.

Fire nye unge klar til et år som GEÅ KFUM-Spejderne ønsker at give unge mellem 18 og 24 år mulighed for at sætte deres egen udvikling i centrum i en delvis velkendt spejderramme og give dem mulighed for at være med til at udvikle og skabe værdi i KFUM-Spejderne – nu og forhåbentligt i fremtiden. Som GEÅ-spejder er man ansat et år, hvor man i løbet af en arbejdsuge løser en række beskrevne opgaver, som varierer efter, hvilket job man søger. Mød de nye GEÅ’ere, som starter efter sommerferien.

Amanda, kommende GEÅ-Aktivitet og Udvikling på Houens Odde


Amanda har været KFUM spejder i 11 år, blandt andet leder ved Sevel gruppe i 5 år, hvor hun ledte børn mellem 8 til 15 år.

Det sidste år har Amanda tilbragt på Fosen Folkehøgskole i Norge, hvor hun har lært meget om selvforsyningslivet: Et miljøvenligt liv med fokus på genbrug, rebration, og kvalitet frem for kvantitet. Som spejdere mener Amanda, at vi bør tage ansvar for miljøet og hun synes derfor, det er særligt interessant at arbejde med et mål om bæredygtighed.

“Det passer mig godt at være meget ude, og efter en norsk vinter med telttur i – 15 grader, så kommer det danske vejr til at føles lunt og dejligt.”

Marinus, kommende GEÅ-Outdoor på Houens Odde


Marinus kommer fra Tuse Bjerg Spejder Gruppe og har været aktiv spejder i 13 år. I øjeblikket går han på Kalø højskoles Outdoor Ranger-linje frem til sommerferien. Når han ikke er spejder, træner han Judo og spiller el- og kontrabas.

Marinus har været på korpslejrene See20:10, SL12 og valgte ved SL17 at blive jobber, da han var 15 år, for at udfordre sig selv. Det er også blevet til udlandsture som fx en sommerlejr i Gillastugan og på verdensjamboree i 2019. Og så har Marinus taget masser af kurser: Roland 1, 2, Diamant og ULK, og venter spændt på, hvornår han kan komme på Diamant Ekstrem endnu.

“Igennem årene har spejder altid været en fast del af min hverdag. Først med ugentlige møder som spejder samt lejre og ture. Så senere med to ugentlige møder som leder samt grupperådsmøder, ledermøder mv.”

Lukas, kommende GEÅ-Kommunikation, Spejdercenter CPH


Lukas er vokset op i Solrød lidt syd for København, og har været spejder i 11 år. Det har betydet utrolig meget for hans liv og personlige udvikling, og derfor vil han gerne være GEÅ-spejder, for at give et år tilbage til spejderbevægelsen. Til daglig er han ved at færdiggøre 3.g på Solrød Gymnasium.

Lukas kan trække på erfaringer fra PR-udvalget i Jersie-Solrød Gruppe, hvor han også er enhedsassistent i ulveflokken. Men han glæder sig også til at lære nye færdigheder på området, og blive en del af endnu et spejderfællesskab.

“Jeg glæder mig til at lære KFUM-Spejderne at kende som organisation på nationalt plan, og håber på at kunne bidrage til at styrke korpsets interne og eksterne kommunikation det næste år.”

Lasse, kommende GEÅ-Udvikling spejdercenter CPH

Lasse har været spejder i 14 år, og bor i en landsbyklynge på Djursland.

Han har taget 10. klasse på Brejning Efterskole, hvor han tog en projektleder-uddannelse og fik mulighed for at tage ansvar. Blandt andet var han med til at lave forskellige projekter som fx forældreweekend. Det synes han var så sjovt, at han fortsatte med at lave aktiviteter for andre gennem adventure spejd. I den sammenhæng er Lasse medlem af Invictus (DDS-gruppe), hvor han udøver sin lyst til at lave forskellige aktiviteter. Han har også været med til at starte Foxtrot. Det er en mindre gruppe, som laver sjove aktiviteter til forskellige arrangementer.


“Jeg vil gerne være GEÅ spejder for at udvikle mig og for at give tilbage til KFUM-Spejderne. Jeg vil gerne give spejdere gode oplevelser, ligesom jeg selv har haft. Jeg glæder mig til at flytte til København og lære en masse nye mennesker at kende.”

Læs også

Menu