SciencePirater melder klar med nye materialer

SciencePirater melder klar med nye materialer Siden starten af 2020 har en gruppe naturvidenskabselskende frivillige fra alle spejderkorps i Danmark udviklet de fedeste science spejderaktiviteter til dig og dine spejdere. Vi har nu en pakke klar med nogl

SciencePirater melder klar med nye materialer Siden starten af 2020 har en gruppe naturvidenskabselskende frivillige fra alle spejderkorps i Danmark udviklet de fedeste science spejderaktiviteter til dig og dine spejdere. Vi har nu en pakke klar med nogle af de sjove forsøg, som du allerede nu kan gå i gang med. Vi har lavet et aktivitetshæfte, en eksperimentguide for de 8-10-årige, mærker for de 6-10-årige spejdere, en dagscamp og en uddannelse for dig som leder. Materialerne er udviklet ud fra science spejdermetoden, som kombinerer den naturvidenskabelige tilgang med spejdermetoden. Vi har arbejdet ud fra fem principper: Elsk eksperimenter, fejl er fantastiske, børn og unge bestemmer, vi går på opdagelse og leg=læring.

Aktivitetshæfte

Aktivitetshæftet er for de 10-årige spejdere og opefter. Du får som leder et hæfte med 19 fede aktiviteter, som bringer dig og dine spejdere forbi spejderhytten, grunden, byen og skoven, hvor I sammen tager de naturvidenskabelige briller på. Aktivitetshæftet indeholder en præsentation af aktiviteten, formålet, en dybere forklaring for dig som leder og en lille beskrivelse af, hvad du kan fortælle spejderne. I kan prøve at lave en varmluftballon eller se, hvordan man laver et lukket økosystem i en flaske, og der er virkelig opgaver, der fanger alle typer af spejdere.

Læs mere om hæftet her

Eksperimentguide (8-10 ĂĄr)

Eksperimentguiden i denne udgivelse henvender sig til den 8-10-ĂĄrige spejdere, og vi er i gang med at udvikle endnu en til de yngre spejdere. Den er en lille lommebog, som kan være i en uniformslomme og indeholder et væld af sjove aktiviteter, som spejderne selv kan kaste sig ud i, fx eksperimentere med at starte ild og lave sit eget køleskab. Hvis du vil videre mere om aktiviteterne i eksperimentguiden, kan du besøge SciencePirater pĂĄ spejderne.dk .

Mærke (6-8 år og 8-10 år)

På fire møder kan du sammen med dine spejdere tage et mærke. Vi har arbejdet ud fra de fem principper i science spejdermetoden, og børnene kan fx opleve at lave en fakirballon, få rosiner til at danse, hjælpe peber på flugt og mange andre aktiviteter, der sætter hjernecellerne i gang. Du kan læse mere her

Uddannelse

Uddannelsen henvender sig til dig, der gerne vil blive klogere på SciencePiraters aktiviteter og derefter kan lave sjove forsøg med dine egne spejdere. Vi har skræddersyet uddannelsen, så du bliver introduceret til science spejdermetodens fem principper, bliver klogere på sikkerheden i forbindelse med nogle af forsøgene og selv prøver sjove forsøg. Hvis du skal på Landstræf kan du prøve uddannelsen, men vi kommer også gerne på besøg, hvis der er interesse for det i dit distrikt eller spejdergruppe. Uddannelsen henvender sig både til dig, der ikke er så vant til naturvidenskab, og til dig, der allerede er i gang. Vil I have uddannelsesholdet forbi f.eks. i gruppen eller distriktet, så skriv til sam@pigespejder.dk og hør om mulighederne.

Camp

Campen er et dagsevent på cirka to timer, som giver spejderne mulighed for at blive nysgerrige og klogere på spændende forsøg med naturvidenskab som hovedattraktionen. Der er knald på de fede forsøg, og disse kan for eksempel bruges i forbindelse jeres temaweekend, endagsaktivitet, lejre eller på centrene. Hvis du har den fede idé til efterårets weekend, kan du skrive til os på sama@sciencepirater.dk og høre, om vi kan komme forbi.

SciencePirater er et Spejderne-projekt, der er støttet af VILLUM FONDEN. Aktiviteterne er udviklet siden starten af 2020, og der kommer endnu flere spændende aktiviteter efter sommerferien. Læs meget mere på spejderne.dk

Læs også

Menu