Foto: Christian Bruun

Landslotteri 2022

KFUM-Spejdernes landslotteri giver gruppen en mulighed for at tjene penge til fx sommerlejre, nyt udstyr og aktiviteter. Her på siden finder du alt, hvad du har brug for at vide om landslotteriet 2022.

Landslotteriet skal være nemt for grupperne at gå til, og vi arbejder hele tiden på at udvikle lotteriet, så det er attraktivt for grupperne at være med og for kunderne at købe lodsedlerne.

Bestilling af lodsedler

Lodsedlerne kan bestilles fra begyndelsen af december 2021. Gruppelederen og kassereren modtager et bestillingslink på mail, som skal bruges til at bestille lodsedlerne igennem. Har gruppen ikke modtaget mailen, skal du kontakte korpskontoret.

Lodsedlerne bliver bestilt i bundter á 100 stk. Bestiller I to bundter, vil I altså modtage 200 stk. lodsedler. I kan bestille så mange lodsedler, som gruppen har mod på at sælge. Det er også muligt at bestille flere lodsedler senere i salgsperioden, hvis de er på lager. Der er i alt trykt 100.000 lodsedler.

Lodsedler med og uden returret

Ligesom sidste år kan gruppen tjene op til 17 kroner pr. solgt lodseddel. Bestiller I lodsedler med returret, tjener gruppen 14 kroner pr. lodseddel. Til gengæld kan I returnere alle lodsedler, som I ikke får solgt (og stadig er i en stand, hvor de kan sælges af andre).

Bestiller gruppen lodsedler uden returret, kan de ikke sendes retur. Til gengæld tjener gruppen 17 kroner pr. solgt lodseddel.

Det er muligt at bestille en andel af lodsedlerne med returret og en anden del uden returret.

Returnering af lodsedler

Lodsedler bestilt med returret kan returneres. Lodsedlerne skal være 55°Nord i hænde senest den 17. april 2022 og være i stand, hvor det er muligt for andre at sælge lodsedlerne.

Når gruppen returnere lodsedlerne, skal du i pakken angive gruppenavn og antallet af returnerede lodsedler.

Lodsedlerne skal sendes til 55°Nord, H. C. Ørsteds Vej 10, 7000 Fredericia.

Lodsedlerne kan returnes, uanset om de er i hele eller brudte bundter. Returnerer gruppen løse lodsedler, må de gerne samles med elastik (ikke tape) i bundter af 10 stk. Gruppen kan returnere alle lodsedler bestilt med returret. Antallet skal ikke være i hele hundrede.

Intern konkurrence

Hvert bundt lodsedler har en bagside, som gruppen kan udfylde med gruppens gruppenummer. Ved at indsende bagsiden deltager gruppen i lodtrækningen om et ophold på Houens Odde til en værdi af 20.000 kroner, som kan fx bruges på centerlejr eller weekendtur for 40 personer.

Bagsiden med tydeligt gruppenummer skal sendes til KFUM-Spejderne i Danmark, Wagnersvej 33, 2450 København SV. Lodder til den interne konkurrence skal være KFUM-Spejderne i Danmark i hænde senest 15. juni 2022.

De vandt sommerlejren

I 2021 var KFUM-Spejderne i Herlufmagle den heldige vinder af den interne konkurrence, hvor præmien var en uges sommerlejr for 40 spejdere på Houens Odde. Læs historien her.

Salgsperiode

Landslotteriets lodsedler må sælges i perioden fra den 22. januar til og med den 14. maj 2022.

Det er strafbart at sælge lodderne uden for salgsperioden.

Salgspris og overskud

Lodderne koster 25 kroner. Heraf går mellem 14 og 17 kroner til gruppen, afhængig af om lodsedlerne er bestilt med eller uden returret.

Det resterende beløb går til gevinster, afgifter til staten samt tryk og forsendelse af gevinster.

Gevinster

Der er i alt 393 gevinster til en samlet værdi af 450.000 kroner. Hovedgevinsterne er tre gavekort på 20.000 kroner til KOKsamme på Houens Odde Spejdercenter. Derudover kan man vinde

 • Gavekort til Knuthenborg Safaripark, 15 stk
 • Gavekort til 55°Nord, 100 stk
 • Haglöfs Rygsæk Vide 275 stk

Afregning

Når lotteriet er afsluttet, udsendes en samlet faktura til gruppens kasserer. Her vil det fremgå, hvor mange lodsedler der er bestilt, og hvor mange der eventuelt er returneret.

Betalingsfristen vil fremgå af fakturaen.

Vigtigt vedr. beskadigede pakker

Skulle jeres pakke med lodsedler imod forventning være beskadiget ved modtagelsen, er det vigtigt, at I nægter at modtage den. Postvæsenet vil da stå som ansvarlig for pakkens indhold. Hvis det bliver nødvendigt at nægte modtagelsen af jeres lodsedler, bedes I give korpskontoret besked, så I kan få tilsendt en ny pakke.

MobilePay

Flere grupper har succes med at bruge MobilePay, når de sælger lodsedler. På kfumspejderne.dk/vaerktoejer/oekonomi/kom-i-gang-med-mobilepay/ finder du gode råd til at komme i gang med MobilePay.

På bagsiden af blokkene har vi gjort plads til, at I kan skrive gruppens MobilePay-nummer, så spejderne nemt kan tage nummeret med rundt.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte administrationscenteret på info@kfumspejderne.dk eller telefon 70102666.

Få inspiration til at sælge lodsedler

Vi vil gerne gøre det nemt for gruppen at sælge lodsedler. Derfor har vi samlet gode råd, som gør det nemmere at sælge lodsedler og i sidste ende tjene flere penge til gruppen.

Du finder inspiration til at sælge lodsedler her

Har du et godt tip til at sælge flere lodsedler, så del det. Send en mail til kommunikation på kommunikation@kfumspejderne.dk, så kommer det på listen.

Senest opdateret 2. december 2021.

Bestil lodsedler

Gruppen bestiller lodsedler direkte hos 55°Nord, som sender dem i starten af januar. Lodsedlerne bestilles i bundter af 100 stk. Bestiller du to bundter, modtager du 200 lodsedler.

Gruppen kan bestille lodsedler med og uden returret. For lodsedler uden returret tjener gruppen 17 kroner, mens beløbet er 14 kroner med returret.

Returnerede lodsedler skal være 55°Nord i hænde senest 17. april 2022.

Gruppeledere og kassere har modtaget bestillingslink. Kontakt korpskontoret på info@kfumspejderne.dk, hvis gruppen ikke har modtaget bestillingslink.

Vigtige datoer for landslotteriet 2022

 • December 2021: Bestillingen af lodsedler åbner. Gruppeledere og kasserere modtager mail med bestillingslink.
 • Uge 3: Udsendelse af bestilte lodsedler.
 • 22. januar: Salgsperioden begynder.
 • 15. marts: Sidste frist for bestilling af lodsedler med retur-ret.
 • 17. april: Frist for returnering sf lodsedler med retur-ret.
 • 14. maj: Salgsperioden slutter.
 • 1. juni: Lodsedler med gevinst skal være os i hænde på korpskontoret.
 • 1. juni: Sidste frist for deltagelse i ekstrachancen.
 • 15. juni: Sidste frist for indsendelse af lodder til den interne konkurrence.
 • Efterår 2022: Regnskab for landslotteri 2021 offentliggøres på kfumspejderne.dk.

Bestil det nye Lotterimærke

Som noget helt nyt bliver det muligt at købe et mærke til spejderne, der sælger lodsedler. Mærket købes direkte hos 55°Nord, hvor lodsedlerne bestilles, og mærkerne betales også direkte på hjemmesiden. Klik på mærket for at komme til 55Nord: