Foto: Johny Kristensen

Kom godt i gang med MobilePay

I takt med at småmønterne i lomme og sedlerne i pungen efterhånden er blevet afløst af elektronisk betaling, er det blevet endnu vigtigere også at kunne modtage på anden vis. Et MobilePay-nummer til gruppen er en god mulighed.

Og det er nemt at komme i gang. Alt I skal bruge er gruppens CVR-nummer. Herfra kan I oprette en MyShop-aftale og samtidig få et femcifret MobilePay-nummer. Efter tilmeldingen modtager I klistermærker med jeres MobilePay-nummer, som I kan bruge på pengekassen, salgsskiltet og andre steder, hvor folk skal betale til jer.

Gebyrer og abonnement

Det koster et etgangsbeløb på 999 kr. (2019) at oprette en konto hos MobilePay MyShop.

Fra og med 15. oktober 2019 har MobilePay MyShop indført et abonnementsgebyr på 49 kr. om måneden for foreninger, der ikke udelukkende er velgørende organisationer.

Hvor det tidligere har været nok at være opført på Skats såkaldte §8A-liste over velgørende organisationer for at opnå fritagelse for transaktionsgebyr, skal organisationerne fremover opfylde en række øvrige krav for at opretholde fritagelsen. F.eks. skal organisationen donere de indsamlede midler via tjenesten ”udenfor egen organisations kreds eller medlemmer”, som det hedder i abonnementsvilkårene – d.v.s. være en velgørendene organisation på linje med f.eks. Røde Kors. Dette krav opfylder grupper under KFUM-Spejderne i Danmark ikke.

En transaktion koster mellem 0,30 kr. til 0,75 kr. pr. stk. afhængig af antallet af transaktioner.

Overgangsordning for igangværende grupper

Hvis I allerede bruger MobilePay MyShop i gruppen, kommer det nye abonnement samt transaktionsgebyret dog først til at gælde for jer fra og med udgangen af 2020. Det skyldes, at MobilePay har valgt at lave en overgangsordning for de foreninger, som allerede bruger MobilePay MyShop.

Men for nye grupper, der ønsker at bruge tjenesten, er det de nye regler der gælder.

Du kan læse mere om det nye abonnement på MobilePay MyShops hjemmeside her

Sådan opretter du MobilePay

  • Gå ind på mobilepay.dk/myshop og klik på "tilmeld min virksomhed"
  • Opret login med e-mail og adgangskode
  • Udfyld herefter oplysninger om gruppen inkl. CVR-nummer og bankoplysninger
  • Inden gruppens MyShop bliver aktiv, skal gruppens bestyrelse underskrive aftalen.

 

Vidste du, at...

En undersøgelse af KFUM-Spejdernes salg af lodsedler fra 2017 viser en stigende efterspørgsel efter at betale med MobilePay. Flere grupper oplever samtidig at 20-30% af deres salg sker gennem MobilePay.

Det var gruppernes erfaring, at MobilePay gav et større salg ved dørene.