Viser I jeres bedste sider på nettet?

I din gruppe har I dygtige, engagerede ledere. I har fede aktiviteter, som spejdere er vilde med. Og I har et fantastisk sammenhold, som endnu flere skulle tage at blive en del af.

Det ved I godt!
Men ved andre det også?

Og fremstår I lige så spændende på nettet, som I er i virkeligheden?

Forældre, nye frivillige og samarbejdspartnere finder jer i stigende grad via søgninger på Google og de sociale medier. Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt ressourcer på at optimere jeres synlighed online.

Her kan du finde inspiration til, hvordan din gruppe bliver mere synlige på nettet og får mest muligt ud af de sociale medier.

Fem ting, du kan gøre lige nu:

 • Vil din gruppe gerne findes? Så sørg for, at I let kan googles frem. De fleste forældre, der leder efter en spejdergruppe, søger efter “spejder + min by”. Prøv at sætte dig i modtagerens sted ved selv at søge på ovenstående og se, hvad du finder. Fik du de oplysninger, du skulle bruge, hvis du nu var forælder til et barn, der skulle være spejder for første gang?
   
 • Sørg for, at gruppens hjemmeside er målrettet dem, der ikke kender jer så godt endnu fremfor medlemmer og ledere. Hjemmesiden bør som minimum svare på, hvad spejdere laver, hvad det koster, hvornår og hvor man mødes, og hvad man kan forvente som forældre.
   
 • Gør det muligt at melde sig ind direkte på gruppens hjemmeside. Og er der venteliste, så gør jer den umage løbende at fortælle nye børn og deres forældre, hvilket nummer de er på ventelisten.  
   
 • Overvej at have både en Facebook-gruppe og en Facebook-side: En åben side, som kommende spejdere og frivillige kan besøge og se, hvor fede I er, og en lukket gruppe, som gruppens ledere og medlemmer kan bruge til at kommunikere og dele billeder og beskeder. Hvis I blander tingene sammen, vil potentielle spejdere og deres forældre hurtigt føle, at de er havnet i en lukket klub.
   
 • Har I åbne arrangementer fx rekrutteringsarrangementer, fællesspisning for lokalområdet eller lignende, så sørg for, at begivenhederne er oprettet som arrangementer på Facebook. Det er nemlig der, at både børn og forældre i stigende grad finder de arrangementer, de ønsker at deltage i.