Christian Bruun ved computeren
Christian Bruun ved computeren
Thomas Bang

Spejdere på efterskole kan blive vigtige for gruppen

De unge forlader gruppen for at tage på efterskole - og hvad så? Skoleopholdet får en ende. Så kommer de fleste tilbage til området igen. Derfor må gruppen holde kontakt til de unge.

Kontakten til de unge, kan bestå i et brev et par gange om året. Lidt nyt om gruppen, indbydelser til weekendture og sommerlejr, evt. suppleret med et nummer af gruppebladet. Modtager de det i en kuvert med korpsmærke, kan det også give anledning til lidt spejdersnak med kammeraterne.

Man kan ikke forvente, at de deltager i nogle af gruppens aktiviteter i løbet af skoleåret, men det er alligevel vigtigt, at de holdes informeret og får indbydelser til diverse arrangementer. Jo mere kontakt man kan holde med dem under efterskoleopholdet, des større chance er der for, at de vender tilbage til gruppen.

Nogle grupper arrangerer en tur for patruljekammeraterne til den efterskole, hvor deres gamle kammerat er. Sådan et besøg hjemmefra kan være en stor oplevelse både for eleven og for patruljekammeraterne. 

Ønsker gruppen, at de unge kun skal betale reduceret kontingent, kan man lade gruppen betale en del af deres korpskontingent som en investering i fremtiden. Korpset har derimod ikke mulighed for at tilbyde nogle medlemskategorier rabat eller kontingent-fritagelse. Bemærk i denne forbindelse, at alle gruppens medlemmer selv skal betale et minimums-kontingent pr. år på kr. 75.

Når efterskoleopholdet nærmer sig sin afslutning, er det tid til at sende en invitation til at komme tilbage til gruppen. Invitationen bør om muligt følges op af en direkte kontakt for at høre, hvad de unge har lyst til. Kan gruppen tilbyde et levende miljø med andre unge, er det ideelt. Unge trækker unge til. Men mindre kan gøre det. Nogle voksne ledere, der er åbne for en ung medhjælper, kan også være en god mulighed.