KFUM-Spejderne i Danmark vil gerne gøre det muligt, at også børn fra økonomisk trængte familier kan få lov at opleve fællesskabet i en spejdergruppe.

Flere steder i landet oplever man, at familier fravælger børnenes fritidsaktiviteter, fordi de ikke har penge til kontingenter.

Med initiativet »En oplevelse for livet« ønsker KFUM-Spejderne i Danmark at skabe mulighed for, at også børn fra økonomisk trængte familier kan få lov at opleve fællesskabet i en spejdergruppe.

Ordningen løber frem til udgangen af 2017, og gør det ved hjælp af fripladser muligt for børnene at deltage i spejder på lige fod med deres kammerater.

Ordningen finansieres af frivillige indbetalinger, som går ubeskåret til spejderne

Familierne der får tildelt en friplads forpligter sig alene til at betale et minimumskontingent på 75 kroner årligt, der betales via gruppens almindelige kontingentsystem.

Kampagnen løber i første omgang frem til og med år 2017.

Sådan giver du en friplads

Her kan du donere et beløb, som ubeskåret går til, at børn fra økonomisk trængte familier kan deltage i spejderaktiviteter. Du kan give et beløb, der dækker at et barn kan gå til spejder i et halvt eller helt år

Husk at notere dit cpr-nr samt hvem pengene skal tilfalde.

Alle beløb bliver automatisk opgivet til SKAT, så du kan trække pengene fra i skat.

Du kan også give et valgfrit beløb ved at overføre et beløb til KFUM-Spejdernes konto nr. 4183-4330164069

KFUM-Spejderne videresender pengene til de grupper, der tager imod børnene.

Endeligt kan du overføre et valgfrit beløb via Danske Banks mobil-app Mobile Pay

Send beløbet til tlf: 24 21 31 53

Har du spørgsmål?

Er du i tvivl om hvordan du søger om en friplads, om du lever op til kravene for at modtage en friplads eller har andre spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte KFUM-Spejderne i Danmark på info@kfumspejderne.dk eller på tlf: 70 10 26 66

Mest for spejdergrupper

Læs mere om, hvordan gruppen søger refusion til fripladser her.