Krænkelser og overgreb

Alle børne- og ungdomsorganisation kan desværre komme i situationer, hvor nuværende eller tidligere medlemmer bliver anklaget for seksuelle krænkelser og overgreb mod børn eller besiddelse af børnepornografisk materiale. 

KFUM-Spejderne arbejder derfor åbent og aktivt for at forebygge at børn udsættes for krænkelser og overgreb. Forebyggelse foregår gennem åben og ærlig dialog i gruppen, ligesom der skal indhentes børneattester på alle medlemmer, som er fyldt 15 år.

På Landsmødet i 2018 vedtog vi, at alle grupper skal udarbejde samværsregler og opdatere dem en gang om året. Samværsregler skal indeholde regler om, hvordan man omgås i spejdergruppen. Reglerne skal først og fremmest beskytte spejderne, men reglerne vil også beskytte ledere, da der med gode regler og retningslinjer aldrig kan være tvivl om, hvad der foregår.

Hvis en KFUM-Spejder anklages for en krænkelse eller nogen former for misbrug er vores procedure klar: Personen bortvises med øjeblikkelig virkning, og falder der dom i sagen, ekskluderes personen som medlem af korpset.

På disse sider kan du læse mere om, hvordan man bedst muligt arbejder med forebyggelse i spejdergruppen.

Find indholdet du leder efter: