Foto: Johny Kristensen

Har du mod på at se på kænguruer og møde nye spejdervenner i Australien?

Kan du svare ja til overstående og er du mellem 15 og 17 år gammel, så er The scout international student Exchange programme (SISEP) måske noget for dig! SISEP er et internationalt samarbejde med spejderkorpset i Australien, som hvert år giver danske og australske spejdere mulighed for at opleve et andet land på tæt hold.

Som dansk spejder i alderen 15 til 17 år har du muligheden for at bo hos en jævnaldrende australsk spejder, gå i skole sammen med ham/hende og deltage i spejdermøder, -ture og -aktiviteter. Du kommer med andre ord helt tæt ind på livet af en australsk familie og ser sider af landet, som turisterne aldrig ser! Udvekslingen foregår i skolernes sommerferie, og du kommer til at være af sted i ca. 5 uger.

Få besøg fra Australien

Vil du hellere blive hjemme, kan du og din familie også få besøg af en australsk spejder. Det sker fra slutningen af november til begyndelsen af januar.

I den tid følger din australske bror eller søster med dig i skole, til spejder og holder jul sammen med din familie. Kort sagt flytter din australske bror eller søster ind i familien og deltager på samme vilkår som dig selv. På den måde kan du og din familie opleve en anden kultur tæt på, mens I selv bliver klogere på jeres egen.

Tilknytning til spejderkorps

For at komme på udveksling gennem SISEP skal du være aktiv i et spejderkorps under The Danish Scout Council (DSC). Det vil sige, at du skal være medlem af Det Danske Spejderkorps, Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, KFUM-Spejderne eller ét af de associerede korps. Du kan også blive udvekslingsspejder, hvis du er medlem af De grønne pigespejdere.

Læs også

Emma Ahm Hansen fra Hammel Gruppe var af sted i Australien i 2016 og havde bagefter besøg fra Australien. Læs om hendes oplevelse her.

Læs Emmas beretning

Praktisk information

Læs mere om de praktiske dele af udvekslingen herunder.

Økonomi

Din værtsfamilie tager sig af kort og logi, så du skal kun selv betale for flybillet, rejseforsikring og lommepenge. Turen koster derfor typisk omkring 11.000 - 13.000 kr. (excl. lommepenge).

Ansøgning

Ansøgningsfristen ligger typisk i slutningen af januar, men der sker ikke noget ved at sende din ansøgning i god tid!

Kontakt

Hvis du vil vide mere om udvekslingsprogrammet SISEP eller ønsker at få et ansøgningsskema tilsendt, kan du tage fat i Martin Drews på martindrews@spejdernet.dk.